Media & Entertainment

Debuutroman Blauwe Plekken onderzoekt: gaan erotische onderdanigheid en emancipatie samen?

boek-roman-blauwe-plekken-onderdanigheid-erotiek
Foto: eigen beeldmateriaal

Kreeg jij al rode oortjes bij ‘vijftig tinten grijs’ en kon je stiekem niet meer stoppen met lezen? Dan hebben we nu een perfecte nieuwkomer uit ons eigen kikkerlandje. Schrijfster Sidney Raven wekt onze nieuwsgierigheid met haar debuutroman ‘Blauwe plekken’ : een boek over geëmancipeerde erotische onderdanigheid en trial by media. Benieuwd waar dit stomende verhaal over gaat? Lees dan snel verder. 

Erotische roman ‘Blauwe Plekken’ leg je niet zomaar weg

Gaan emancipatie en seksuele onderdanigheid hand in hand? Met deze vraag worstelt jurist Zilla Jongzeel, die wars is van rolpatronen en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Nadat ze besluit te stoppen met de pil, ontwaken haar ingedutte fantasieën over seksuele onderwerping uit hun winterslaap. Klein probleem; haar man, de bekende acteur Paul Arend, kan niets met haar overweldigende verlangens. Zilla vindt een geheime minnaar.

Genietend van zijn hardhandigheid – en met hulp van een psycholoog – leert ze zichzelf steeds beter te accepteren. Tegelijk dealt Zilla met een bemoeizuchtige moeder, die constant op haar nek zit en vindt dat ze een relevantere carrière moet nastreven.

cover-blauwe-plekken-debuutroman

Seksuele sessies en onverwacht drama

Zelfs tijdens seksuele sessies komt Zilla niet los van haar moeders veroordelende stem. Foto’s van de blauwe plekken die Zilla oploopt tijdens intense sessies met haar minnaar, blijken interessant voor de roddelpers. Als Paul mishandeling in de schoenen krijgt geschoven, besluit ze haar affaire te onthullen in een talkshow. Haar bekentenis mondt uit in
een onverwacht drama. Hoe dit afloopt, lezen we in ‘Blauwe Plekken’.

Schrijfster Sidney Raven zelf aan het woord

Volgens Sidney is seksdrive een belangrijke drijfveer achter veel goede én foute beslissingen. ”Over deze foute beslissingen lezen we dagelijks in de media. Mensen zetten er carrières en relaties voor op het spel. Iedereen kent de voorbeelden van huwelijken die ontploffen vanwege stiekeme affaires. Seksuele drive is dus een belangrijk thema in veel mensenlevens, waar we niet makkelijk over praten. En vooral dat laatste vind ik desastreus”. Niet zo gek dus dat de schrijfster vond dat dit boek er moest komen.

De schrijfster wilde een boek schrijven over iemand die zweeg over haar geaardheid, vanwege haar eigen oordeel hierover. ”Ik vind dat wij vaak de neiging hebben om te snel te oordelen over zaken waar we onvoldoende van weten. Dat kon ik mooi verwerken in de verhaallijn van Paul, die gecanceld dreigt te worden voor iets wat hij niet gedaan heeft”, aldus Sidney.

schrijfster-sidney-raven-blauwe-plekken

Waar kan ik dit fantastische boek kopen?

Sidney wil ons laten nadenken over de dynamiek van een seksuele relatie en dat krijgt ze zeker voor elkaar met dit boek. Zoals ze zelf zegt is de debuutroman “een vakantie voor de geest”. Dat klinkt goed! Wij hebben hem zelf ook in ons bezit en kunnen niet meer stoppen met lezen.

Benieuwd geworden? Je koopt ‘Blauwe Plekken’ bij Bol.com voor 19.95 euro of natuurlijk bij je lokale boekhandel. Rode oortjes gegarandeerd!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

SHOP NU VOOR 19,95