Life & Health

7x romantische ideeën voor de leukste winter date

winter date ideeen

Winter is coming, maar dat betekent niet dat jij als single vrouw in de winterslaap hoeft te gaan gaan. Ondanks het koude weer zijn deze maanden juist hét ideale moment voor een romantische winter date. Pak er een haardvuur en cozy dekentjes bij en het heerlijk avondje kan beginnen. Wij hebben de 7 meest romantische ideeën op een rijtje gezet.

1. Kerstmarkt

Wat is er romantischer dan de warme sfeer van Kerst? In de winterperiode staat Nederland bol van de leukste kerstmarkten die volop date-activiteiten bieden. Neem bijvoorbeeld een ritje in het reuzenrad of ga samen op zoek naar de lekkerste glühwein. Succes gegarandeerd!

winter date kerstmarkt

2. Schaatsen

Over kerstmarkten gesproken: in Amsterdam vind je van 14 t/m 26 december een kerstmarkt inclusief grote ijsbaan. De Ice Village staat pal tegenover het Rijksmuseum, dus tijdens het schaatsen heb je ook nog eens een prachtig uitzicht. Misschien eerst even oefenen voordat je straks als een gestrekte bambi voor de voeten van je date belandt.

winter-date-ijsbaan-amsterdam

3. Romantisch filmavondje

Voor een romantische winter date hoef je eigenlijk niet eens je huis uit. Leg op de grond wat zachte kussens en dekens neer, omring jezelf met snacks en pizza en maak het af met wat kaarsen. Wedden dat jullie na de eerste scène al romantisch in elkaars armen liggen?

winter-date-kerstfilms

4. Glühwein bubbelbad

Heb jij zin in een iets pikantere date? Dan is deze glühwein spa een optie. De spa is helaas nu nog alleen in Engeland te vinden, dus een goede reden voor een romantisch weekendje weg. In de spa dompelen jullie jezelf onder in een heus bad van glühwein. Ontspanning en borrelen in één: wat ons betreft het perfecte recept voor een echte winter date.

5. Harry Potter Escape Room

Geen fan van alcohol, maar wel zin in een originele winter date? Probeer dan de  Harry Potter Escape Room in Alkmaar. Een must voor alle liefhebbers van de beroemde boeken. Samen met je date stap je hier de betoverde wereld van Zweinstein in. Natuurlijk mag je de escape room niet verlaten voordat je samen een aantal magische mysteries hebt ontrafeld.

 6. De Winter Efteling

Nog een aanrader voor de liefhebbers van magie: de sprookjesachtige Winter Efteling opent weer zijn deuren. In de koude wintermaanden krijgt het park een romantische sfeer door de kerstversiering en de diverse themashows. De ideale plek om een leuke dag met je date te beleven. De Winter efteling duurt dit jaar van 14 november 2022 tot en met zondag 5 maart 2023.

winter-date-efteling

7. Tropisch Zwembad

Tot slot een tip voor een winter date waarbij je direct uit de kleren gaat. Een ticket naar een tropisch paradijs is wellicht wat overdreven. Gelukkig bestaan er daarom tropische zwembaden. Trek je mooiste bikini aan en spring samen in het heerlijk verwarmde water. Met een beetje geluk heeft het zwembad ook nog een bubbelbad. Succes gegarandeerd!