Living

Deze design rookmelders gaan als een lopend vuurtje

rookmelder-brandmelder-design
Foto: Womanly

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in elke woning in Nederland een rookmelder te hebben hangen. Op elke verdieping met een woonkamer, slaapkamer of keuken moet deze detector worden geplaatst. Veiligheid gaat voor alles, maar we geven eerlijk toe dat brandmelders geen schoonheidsprijs verdienen. Vaak zijn ze spuuglelijk en passen ze nou niet bepaald in je mooie interieur. Gelukkig hebben wat ontwerpers hier dé oplossing voor bedacht: er bestaan namelijk design rookmelders. 

Deze design rookmelders mogen zeker gezien worden

Heb je jouw stekkie net een complete make-over gegeven met allemaal betaalbare interieur dupes? Dan past zo’n afgrijselijke brandmelder natuurlijk niet in dat plaatje. Uiteraard is het belangrijk dat een detector werkt, maar het hoeft helemaal niet zo’n lelijk ding te zijn. Via vtwonen kwamen we erachter dat er ook design brandmelders bestaan.

Deze varianten hebben een ontzettend mooi design en zijn dus een ware ‘eyecatcher’ voor je woning. Vaak is de kleur voor een normale melder iets anders dan je plafond. Zo’n saai witte staat niet heel gezellig! Met onderstaande design detectors wordt het een feestje om ze op te hangen. Wij geven je een aantal voorbeelden.

rookmelder-brandmelder-huiskamer

Brandmelder met houtlook

Als we op zoek gaan naar mooie spullen voor in huis, pakken we altijd even het lijstje erbij met de allermooiste interieurwinkels van Nederland. Hier staan heel wat pareltjes in. Houd je van een landelijke look? Dan is de rookmelder van hout wellicht jouw ding.

Hij zorgt er niet alleen voor dat je op tijd wordt gewaarschuwd bij een brandje, maar ziet er ook nog eens prachtig uit.  Fijne bijkomstigheid: de batterij hoef je de aankomende 5 jaar niet te vervangen.

rookmelder-hout SHOP NU VOOR 24,99

Eyecatchers voor de kinderkamer

In de slaapkamer van je mini me wil je natuurlijk wel een gezellige en kinderlijke sfeer creëren. Weg met die lelijke witte detectors! Die vervangen we voortaan voor deze schattige rookmelder in de vorm van een aapje.

In de verpakking vind je handig bevestigingsmateriaal waardoor er geen bedrading nodig is om hem op te hangen. Een kind kan bijna de was doen doordat hij zo makkelijk aan de wand of aan het plafond te bevestigen is.

aapjes rookmelder SHOP NU VOOR 26,95

Barbie rookmelder

Woon jij het liefst in een Barbie droomhuis waar je cappuccino drinkt uit je roze koffiemachine? Snappen wij maar al te goed. Daar hoort zonder twijfel een roze brandmelder bij. Onderstaande is de kleinste rookmelder die er bestaat.

Klein van formaat, maar groot in veiligheid volgens Bol.com. Je zal het bijna niet zeggen met zo’n mini detector, maar de ingebouwde batterij gaat wel 10 jaar mee. Dat is toch een koopje voor 26.95 euro!?

rookmelder-brandmelder-roze SHOP NU VOOR 26,95

Steel de show met de insecten-detector

Deze insecten brandmelder is toch de leuk om te laten liggen? Hij past perfect in een kinderkamer, maar is stiekem ook enig voor in de huiskamer. Op deze vlieg wil je absoluut geen mep geven, want hij mag gezien worden!

Dankzij de ingebouwde lithium accu heeft deze rookmelder ook een batterijduur van 10 jaar! Daar kan je wel even mee vooruit.

rookmelder-insect SHOP NU VOOR 44,90

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!