Beauty

Last van roos? Zo voorkom en behandel je deze kopzorgen

roos-hoofdhuid-voorkomen-behandelen

Die vervelende witte stipjes op je schouders en een jeukende hoofdhuid: roos is een onaangename aandoening die je veel kopzorgen kan geven. Gelukkig zijn er manieren om snel en langdurig van je roos af te komen, zodat jij je haar weer in je favoriete kapsel kan stylen. Lees hieronder onze tips om zo snel mogelijk weer met een roosvrij kapsel rond te lopen. 

Huidschilfers door droge hoofdhuid

Schaam je je voor die witte huidschilfertjes die je soms op je schouders ziet liggen? Nergens voor nodig, want je bent lang niet de enige die er last van heeft. Roos wordt ook wel gezien als een een milde vorm van eczeem. Doordat de hoofdhuid erg droog is, begint hij nieuwe cellen aan te maken en oude cellen los te laten. Dit zijn de huidschilfertjes die loslaten. Vaak gaat dit gepaard met vet haar, omdat je hoofdhuid extra talg aanmaakt om de droogte tegen te gaan.

Een droge hoofdhuid kan ontstaan door het gebruik van verkeerde haarverzorgings-producten, te veel chemische behandelingen of het gebruik van stylingproducten. Ook te vaak en te warm douchen droogt de hoofdhuid uit. Soms heb je naast de witte huidschilfertjes last van jeuk en een trekkende hoofdhuid.

roos-hoofdhuid-jeuk

Roos oplossen en voorkomen

De huidschilfertjes ontstaan dus voor een (groot) deel door de producten die je voor je haar gebruikt. Neem daarom je shampoo en conditioner eens goed onder de loep. Het beste kun je kiezen voor zo natuurlijk mogelijke producten zonder sulfaten. Deze drogen je hoofdhuid namelijk alleen nog maar meer uit. Probeer daarnaast eens met lauw-warm of koud water te douchen. Het is even wennen, maar werkt wonderen tegen een droge huid.

Als je last van jeuk en huidschilfers, dan is je hoofdhuid geïrriteerd en uit balans. Het is dus noodzaak om je hoofdhuid eerst weer te kalmeren en te hydrateren. Gebruik hiervoor een anti-roos shampoo en conditioner. Deze zijn speciaal ontwikkeld om je hoofdhuid weer in balans te krijgen. Wissel deze shampoo om de paar keer af met een milde shampoo met natuurlijke ingrediënten. De anti-roos shampoo is namelijk goed voor je hoofdhuid, maar iets minder goed voor je haar.

roos-voorkomen-oplossen-shampoo

SHOP NU VOOR 5,99

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!