Media & Entertainment

Rotterdamse PoetsQueen Charo gaat viral met schoonmaaktips

rotterdamse-poetsqueen-charo-schoonmaaktips

Heb je een hekel aan schoonmaken? Dan kunnen wij ons best voorstellen dat je niet zonder onze handige schoonmaaktips kan. In 20 minuten is je huis daarna weer spik en span. Toch zijn wij schoonmaken stiekem een beetje leuk gaan vinden door de komst van de Rotterdamse PoetsQueen. “Vroeger was er de huishoudschool, nu hebbie Chaar”, staat er in de bio van deze hilarische dame. Charo Charmaine Chaveli Walop begon tijdens de coronacrisis met het maken van schoonmaakvideo’s voor TikTok en dat werd een mega grote hit.

Rotterdamse PoetsQueen helpt ons met schoonmaken

Je kan schoonmaken natuurlijk heel serieus nemen, maar dat het ook op een leuke en positieve manier kan, heeft Charo ons wel bewezen. Bij haar schoonmaaklessen krijg je er meteen een gratis cursus Rotterdams bij. ‘Je zal vast denken wat ga je met die microvezels lopen te doen’ is bijvoorbeeld één uitspraak die tegenkomt in haar filmpjes. De brunette deelt verschillende tips. Zo kun je bijvoorbeeld ontdekken hoe je de wasmachine moet schoonmaken, maar ook de koelkast of de vaatwasser.

PoetsQueen is tegenwoordig een heus bedrijf. Zo vind je op haar site verschillende merchandise artikelen: van een ‘maaltijdplannert’ tot een niet lullen, maar poetsen (online) magazine. Deze meid uit het bruisende Rotterdam heeft zelfs een eigen PoetsQueen schoonmaakshort. Soms wordt ze betaald door bedrijven om producten te testen. Echter worden deze alleen gepromoot als ze er zelf achter staat. Vind de Rotterdamse PoetsQueen het product helemaal ruk? Dan komt er ook geen review en hoeven de bedrijven haar niet te betalen.

rotterdamse-poetsqueen

Blij worden van opruimen en schoonmaken

Aan Ad.nl vertelt de Rotterdamse PoetsQueen dat ze begon met schoonmaken toen ze ging samen wonen met haar vent. ”Ik dacht echt: dit is mijn eigen stekkie, mijn paleissie, dat wil ik lekker schoonhouden. Ik vind het heerlijk als alles gewoon lekker schoon en fris is, dus ik probeerde gewoon van alles als ik iets schoon moest krijgen. Pas later ben ik begonnen met het maken van video’s, niet met de gedachte dat het zo’n succes zou worden.”.

Charo wordt écht blij van schoonmaken zegt ze in een interview met Linda.nl. “Het is toch fijn als het lekker fris is? Ik merk dat ik rustiger word van opruimen en schoonmaken, mijn vriend vindt het ook heerlijk om te doen. We doen alles samen.”, aldus Charo. Inmiddels heeft deze succesvolle dame 134 duizend volgers op haar Instagram en meer dan 219 duizend op TikTok. Tips van de Queen zelf? Zolang je zorgt dat al jouw horizontale oppervlakte leeg zijn (keukenblad, tv kast, tafel), dan oogt het zo schoon.

@rotterdamse.poetsqueen Hi lieffie, vandaag gaan we de wasmachine schoonmaken! #wasmachinereiniging #wasmachine #wasmachineschoonmaken #schoonmaaktips #kuisen #schoonmaakmotivatie #rotterdam #huishouden ♬ origineel geluid – Rotterdamse.poetsQueen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!