Food & Drinks

Barbie hype: zo maak je een geweldige roze pasta

recept-roze-barbie-pasta

Het kan niemand zijn ontgaan maar door de Barbie film is roze overal aanwezig. Het afgelopen weekend heeft half Nederland waarschijnlijk de film gezien en  veel waren in het roze gekleed naar de bioscoop gegaan. Roze kleding hangt in alle winkels, de barbiepoppen zijn weer helmaal hot en het interieur heeft ook een roze look gekregen. En wat dacht je van de roze magnetron van de Lidl in je keuken? Dan kan het eten natuurlijk niet achter blijven. Roze eten? Jazeker kan dat ook!

Hoe maak je eten roze?

Er bestaat in de natuur, buiten de bloemen, weinig roze. En ook in het eten is roze niet echt een kleur die je vaak ziet. Het eten van een echte kleur vinden mensen ook vaak wat lastig. In Aziatische landen maken ze vaak fel gekleurde taarten. Tegenwoordig is dat met de regenboogtaarten ook hier geen probleem. En wat denk je van smurfenijs. Maar dit wordt vrijwel altijd met de nodige kleurstoffen gedaan.

Je kunt eten echter ook prima kleuren zonder synthetische kleurstof. We kwamen deze roze Barbie pasta tegen en die kleur je met gemak roze door bieten te pureren en deze in de saus te verwerken. Succes verzekerd. Als je er een roze dag van wilt maken kun je er nog een pink coffee met homemade roze koeken bij doen. En pureer je de bieten in een prachtige roze keukenmachine. Totally Barbie Proof!! Het recept is voor 4 personen.

barbie-roze-pasta-recept

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

Dit heb je nodig voor de roze Barbie pasta

 • 250 gram ricotta en wat extra voor garnering
 • 450 gram pasta naar keuze
 • 1 teentje knoflook
 • scheut olijfolie
 • scheutje rode wijnazijn
 • gedroogde of verse tijm, rucola of fijngesneden bieslook

En zo maak je het

 1. Kook de pasta al dente
 2. Kook de rode biet als je ze rauw hebt of rooster ze in de Airfryer.
 3. Pureer de rode biet samen met de knoflook, wat olijfolie, azijn en ricotta. Maak eventueel iets romiger door er wat water van de pasta door te roeren.
 4. Giet de pasta af en meng met de roze pestosaus. Voeg eventueel zout en peper toe.
 5. Strooi er de tijm, rucola of bieslook over en nog wat extra ricotta. Eet smakelijk!
  Tip: Je kunt er nog wat salade bij maken met fijngesneden choggiabiet. Daar zit ook roze in en geeft een mooi effect.