Beauty

Rozemarijn water blijkt wondermiddel voor dun haar na je 50e

rozemarijn-water-wondermiddel-dun-haar
Afbeelding: Womanly.nl

Dunner wordend haar is een vervelende aandoening die voor veel onzekerheid kan zorgen. Haaruitval kan veel verschillende soorten oorzaken hebben, waaronder de overgang of een genetische aanleg. Op TikTok gaat nu een wondermiddel voor een volle haardos viraal dat je eenvoudig zelf thuis kunt maken: rozemarijn water. 

Oorzaken van dunner wordend haar

Had je altijd veel volume in je haar en merk je dat dit steeds dunner wordt? Dun haar kan natuurlijk een haartype zijn, maar het kan ook voorkomen dat je haar door de jaren heen steeds dunner wordt. Dunner wordend haar heeft diverse oorzaken, waarvan genetica en hormonale veranderingen belangrijke factoren zijn. Hormonale schommelingen, met name tijdens de menopauze, kunnen haarzakjes aantasten en bijdragen aan verlies van dikte en volume.

Stress en een gebrek aan voedingsstoffen kunnen ook een oorzaak van haaruitval zijn. Voedingsstoffen zoals vitamines, biotine en omega-3 vetzuren zijn van essentieel belang voor een gezonde haardos. Ook elementen van buitenaf, zoals UV-straling, vervuiling en haarstyling producten zoals föhns kunnen het haar beschadigen en laten uitvallen.

dun-haar-rozemarijn-water

Juiste voeding en weinig stress

Zeker na je 50e kan je haar wel wat extra liefde gebruiken. Door de overgang kan je haar droger en breekbaar worden. Om je haarzakjes te helpen met het produceren van gezonder haar, is het belangrijk om de juiste voeding te eten. Zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, zoals biotine, vitamine A, vitamine E, ijzer en omega-3 vetzuren.

Ook stress kan zorgen voor het uitvallen van je haar. Gelukkig is dit een probleem dat in de meeste gevallen verholpen kan worden. Zorg ervoor dat je voldoende slaapt en dagelijks genoeg water drinkt. Beweeg voldoende door bijvoorbeeld elke dan een rondje te wandelen of een ontspannend heet bad te nemenwondermiddel-dun-haar

Rozemarijn water tegen dun haar

Er bestaan verschillende middeltjes tegen haaruitval. Eén van deze middelen ging laatst viral op TikTok: volgens sommige gebruikers kan Rozemarijn olie je haar een stuk voller maken en stimuleert het zelfs je haargroei. Dat de trend bij veel mensen een gevoelige snaar raakt, is te zien aan de cijfers: de hashtag #rosemarywater is al meer dan 248 miljoen keer bekeken. Ook fijn: het wondermiddel is eenvoudig zelf thuis te maken.

Hoe je dat doet? Breng wat water aan de kook en voeg daar wat takjes verse rozemarijn aan toe. Laat dit een kwartiertje koken, zodat de geur en de essentie van de rozemarijn goed in het water trekt. Laat het water vervolgens afkoelen giet het in een spray flacon. Spray op de aanzet van je haar (bij de haarzakjes) of masseer het in met een borstel. Volgens de vele TikTok gebruikers is dit middeltje een echt wondermiddel voor een volle haardos.

@liz.breedd Replying to @𝚖𝚎𝚛𝚝&𝚗𝚞𝚛 ♬ original sound – Liz Breed

@beautybypriscila I used Rosemary water on my hair for 7 days and the results were shocking 😱🌿 #rosemarywater #longhair #hairgrowthtips #extremehairgrowth #hairgrow #rosemaryoil #rosemary ♬ Epic Music(863502) – Draganov89

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!