Health

Met vershoudfolie kun je je eigen rug insmeren met zonnebrandcrème

rug-insmeren-vershoudfolie
Met deze lifehack smeer je zelf je rug in (Afbeelding: YouTube @PureWow)

Als je dit weekend weer lekker in je bikini of badpak gaat zonnen, is het belangrijk dat je je goed insmeert. Ga je alleen de zon in, dan kan zelf je rug insmeren nogal een uitdaging zijn. Je kan natuurlijk vragen of de knappe badmeester je even helpt, maar met deze lifehack is dat niet meer nodig. Met deze slimme truc zorg je namelijk zelf voor een goed ingesmeerde rug. Spoiler alert: je hebt er een rol vershoudfolie voor nodig.

Altijd beschermd de zon in

Lekker in de zon liggen is heerlijk, maar voor je huid is het niet zo fijn. Hoewel we allemaal het liefst een mooi bruin kleurtje willen deze zomer, kan je huid door de zon flink beschadigen. Daarom is het gebruik van een goede zonnebrandcrème essentieel. Wil je je huid beschermen en tegelijkertijd een mooie bruine kleur? Gebruik dan Haarlemmerbruin met SPF.

Niet elke zonnebrandcrème beschermt zo goed als we denken, bleek laatst uit onderzoek van de Consumentenbond. Bekijk dus voordat je een nieuwe fles aanschaft eerst even naar de lijst van goedgekeurde zonnebrandcrèmes. Een goede zonnebrand beschermt namelijk met de aangegeven SPF. Voor je gezicht gebruik je het beste een creme met SPF 50. Dit voorkomt niet alleen huidschade, maar ook vroegtijdige huidveroudering.

lifehack-rug-insmeren-zonnebrand

Rug insmeren met vershoudfolie

Heb je eenmaal een goede zonnebrandcrème gevonden, dan is het belangrijk dat je je goed insmeert. Je rug insmeren is met stip de grootste uitdaging. Helaas hebben we voor dat plekje geen uitrekbare armen die zorgen dat we overal bijkomen. Gelukkig vonden we voor dit probleem een slimme hack op YouTube. Hiermee wordt je rug insmeren een super simpel klusje.

Hoe het werkt? Je pakt een schoon stuk vershoudfolie, voldoende om je hele rug mee te bedekken en met extra ruimte om de folie vast te houden. Strek de folie dan uit over een tafel en breng de zonnebrand op de folie aan. Vervolgens pak je de folie met beide handen vast en wrijf je er mee over je rug. Om ook het plekje tussen je schouderbladen te krijgen, wrijf je de folie diagonaal over je rug. Zo ben je snel klaar voor de zon!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!