Geld & Carrière

Zoveel kun je verdienen als figurant in een film of serie

https://womanly.nl/?p=19362&preview=true
Afbeelding: Unsplash

Heb je er altijd stiekem van gedroomd om een bekende actrice of acteur te worden? Als jij jezelf graag op televisie ziet, is een rol als figurant misschien wel iets voor je. Voor een rolletje op de achtergrond heb je geen jaren acteerervaring nodig, maar je krijgt wel een exclusief kijkje achter de schermen van grote film- of tv-producties.  Womanly zocht uit wat voor salaris een baan als figurant je opbrengt. 

Figurant worden in een serie of film

Zou je wel eens willen weten hoe het is om voor de camera te staan, dan is een bijrolletje als figurant een leuke mogelijkheid om het leven van een acteur te ervaren. Ook mooi meegenomen: om als figurant aan de slag te gaan, heb je geen acteerervaring of opleiding nodig. Iedereen die het leukt lijkt, kan zich aanmelden. Voor dit soort achtergrondrollen zijn namelijk veel verschillende soorten mensen nodig.

Wil je je aanmelden om op tv te komen, dan kan dit bijvoorbeeld via de website Figuranten Gezocht. Wil je het meteen professioneel aanpakken? Zorg dan dat je goede portretfoto’s laat maken door een professionele fotograaf en stuur deze samen met een beschrijving van jezelf en je uiterlijk naar een officieel castingbureau. De kans dat je in een ‘pool’ van vaste figuranten terechtkomt is daarmee een stuk groter.

figurant-salaris

15 seconden roem en een paar honderd euro

Hoewel het werk vaak onbetaald en vooral voor het plezier is, kun je bij sommige projecten ook nog wat verdienen. Meestal gaat het niet om meer dan 200 euro. Het salaris van een figurant is dan ook lastig te bepalen. Volgens de website Jobbird kan een freelance figurant in 2023 tussen de €200 en €2000 per maand verdienen. Echt rijk zul je er dus niet van worden, maar je hebt wel je 15 seconden roem op beeld.

Het salaris van een lerares of een stewardess zul je er dus nooit voor krijgen. Maar een baantje als achtergrond acteur kan wel een leuke ervaring zijn waardoor je veel leert en bovendien interessante nieuwe contacten opdoet. En wie weet speelt die ene knappe acteur waar je al jaren verliefd op bent wel nét in de scene waarin jij ook mag staan. Dat is wel een dagje voor niks werken waard, toch?

salaris-figurant

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!