Geld & Carrière

Floormanager bij discountketen Action: dit is het salaris

salaris-floormanager-action
Foto: Action

Het is je vast niet ontgaan dat Womanly al 1 jaar bestaat. Als je ons vanaf het eerst uur volgt, heb je regelmatig de allerleukste deals van de Action voorbij zien gaan. Stiekem willen we ze allemaal hebben en lijkt het ons daarom (naast redacteur van Womanly natuurlijk) een droombaan om bij de discounter te werken. Maar wordt het eigenlijk wel zo goed betaald? Wij zochten het voor je uit. 

Discounter Action groeit als een malle

Bij deze winkel kom je altijd met meer terug dan op je lijstje staat. Al die parfum-dupes van de Action maken je natuurlijk ook hartstikke hebberig. Wat in 1993 begon als een klein winkeltje in Enkhuizen, is inmiddels een multinational met een miljardenomzet.

Naast de Facebook groep met 2,8 miljoen volgers gaat de omzet ook niet slecht. Volgens Manly.nl telt de discounter ruim 2.200 winkels in elf Europese landen, goed voor een omzet van 8,9 miljard euro. Dat is niet niks! Op dit moment werken er zo´n 80.000 bij het wit met blauwe logo.

action-winkels

Functie als bedrijfsleider bij de Action

Ons hoor je niet klagen als redacteur bij het leukste online magazine van Nederland. We mogen de leukste content voor jullie maken en ontvangen vaak hartstikke mooie producten om te testen. Een droombaan! Toch zijn we ook weleens nieuwsgierig naar het salaris van een ander beroep. Zo zochten we eerder uit hoeveel een stewardess verdient en wat het salaris is van een lerares in Nederland

Voordat we het salaris van een filiaalmanager van de Action uitlichten, gaan we eerst even kijken wat de functie precies inhoudt. Allereerst moet je beschikken over een afgeronde mbo 4-opleiding of hbo-werk-en-denkniveau hebben. Daarnaast wordt er minimaal vijf jaar werkervaring binnen de retail verwacht, waarvan minimaal twee jaar als leidinggevende. Als bedrijfsleider werk je 4 á 5 dagen per week, waarbij je regelmatig je weekendje in de winkel doorbrengt.

filiaalmanager-action-winkel

Verdiensten filiaalmanager van de Action

Klinkt bovenstaande voor jou op het lijf geschreven? Dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat je zeer geschikt bent als bedrijfsleider van de Action. Nu moet je natuurlijk nog wel even weten wat het schuift. Het gemiddelde maandsalaris van een filiaalmanager bedraagt volgens beoordelaar Glasdoor bij Action € 2.934 bruto per maand.

Hoeveel je daarvan op je bankrekening terugziet? Daarvan houd je zo’n €2.400 netto van over. Klinkt misschien dat niet heel veel als er 5 jaar werkervaring van je wordt verwacht. Maar je kan natuurlijk ook niet het salaris van Ryan Gosling verwachten. We moeten er trouwens wel  even bij vertellen dat het om een vacature gaat met een werkweek van 32 tot 38 uur.

Als je het maar voor 4 dagen is, dan is het salaris zo slecht nog niet en ligt het zelfs boven het Nederlands minimumloon. Daarbij krijg je ook Uitgelichte afbeelding kiezennog eens 15% personeelskorting. Kan je helemaal los gaan met al die look-a-likes merkgeuren van de Action.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!