Geld & Carrière

Dit is het gemiddelde salaris van een kapster in Nederland

salaris-kapster-nederland

Droom je wel eens van een carrièreswitch, of ben je gewoon benieuwd naar wat iemand anders verdient? Vandaag bekijken we het salaris van een in onze ogen erg essentieel beroep: de kapster. Want wie anders maakt onze droge lokken weer tip top in orde? Wij zochten uit wat een kapster gemiddeld per maand verdient. 

Locatie en ervaring belangrijk

Het salaris van een kapster kan nogal verschillen. De hoogte van het salaris is namelijk afhankelijk van zowel de locatie van de kapsalon als de ervaring van de kapster. Over het algemeen verdienen kapsters in grote steden meer dan in kleine steden of plattelandsgebieden. Dit komt onder andere omdat er in grote steden meer vraag is naar kappers en omdat de concurrentie tussen salons groter is.

Ook de ervaring van de kapster zelf speelt een grote rol in de hoogte van het salaris. Hoe meer ervaring de kapster opdoet en hoe meer ze zich specialiseert in bepaalde technieken, hoe hoger haar salaris uiteindelijk wordt. Sommige kapsalons werken met bonussen en commissies voor hun werknemers, waardoor het salaris van een kapster nog hoger uitvalt.

gemiddelde-salaris-kapster

Wat is het gemiddelde salaris van een kapster?

Het salaris van een kapster kan variëren van ongeveer € 1.500 tot € 2.400 per maand, afhankelijk van de hierboven genoemde factoren. Volgens de Nationale Beroepengids verdient een kapster per maand €2092 bruto voor een 40-urige werkweek. Werkt een kapster bij een beroemde salon of heeft zij haar eigen clientèle, dan kan het salaris een stuk hoger liggen. Voor een junior kapper is het beginsalaris maximaal €1785.

Er zijn diverse opleidingen beschikbaar om jezelf tot kapster om te scholen. Als je graag praktijkervaring wilt opdoen en in een kapsalon wilt werken, is een opleiding voor Kapper in één jaar een goede optie. Als je al iets verder bent in je loopbaan en je zou het liefst je eigen kapsalon beginnen,  dan is een opleiding tot Haarstylist en Salonmanager geschikter. Kijk bijvoorbeeld eens bij het aanbod van de Kappersacademie. Op deze opleidingen leer je alle kneepjes van het vak van kappers met jarenlange ervaring.

gemiddelde-salaris-kapster