Geld & Carrière

Dit verdien je als lakei bij het Koningshuis

gemiddeld-salaris-lakei-koninklijk-huis

Dagelijks aan de slag voor koning Willem Alexander en prinses Maxima: klinkt dit je als muziek in de oren, of zou het eerder een straf voor je zijn? De functie van lakei bestaat tegenwoordig nog echt, al houden de werkzaamheden wel iets meer in dan het poetsen van het zilverwerk en het rondbrengen van kopjes thee. Geïnspireerd door koningsdag en het nieuws rond Eloise van Oranje waren wij benieuwd hoeveel je als lakei nou eigenlijk verdient. 

Werkzaamheden van een lakei

Bij het werk van een lakei denk je waarschijnlijk al snel aan Downton Abbey, waar de bedienden met witte handschoenen zorgden dat de bewoners van het huis van alle gemakken voorzien werden. De hedendaagse lakei bij het Koningshuis werkt in een heel andere tijd, maar heeft wel een deel van deze werkzaamheden: je bedient de leden van het Koninklijk huis en draait mee op diverse operationele afdelingen zoals de Zilverkamer, Wijnkelder, Garderobe en Linnenkamer.

Ook help je mee bij het voorbereiden van ontvangsten, recepties, lunches en diners. Kortom: als lakei heb je een erg gevarieerd beroep, waarbij je ook nog eens interessante mensen ontmoet. Een belangrijke voorwaarde: als werknemer bij het Koninklijk huis heb je een strenge geheimhoudingsplicht. Als het nieuwe vriendje van Amalia langskomt mag je dit dus nooit aan je familie doorvertellen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Gemiddeld salaris van een lakei

De werkzaamheden klinken interessant, maar wat krijg je er maandelijks voor terug? Wie denkt dat werken in zo’n luxe omgeving ook een riant salaris met zich meebrengt, heeft het helaas mis. Als lakei verdien je namelijk maximaal 2.887,46 euro per maand. Dit bedrag kan nog variëren afhankelijk van je ervaring en jaren in dienst.

Naast dit brutobedrag ontvang je ook nog 8% eindejaarsuitkering en 7% vakantiegeld. Ook kun je goede secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten, al is het niet helemaal duidelijk wat deze zijn. In ieder geval kun je ervan uitgaan dat het Koninklijk Huis goed voor zijn werknemers zorgt. En bovendien heb je een prachtige werkomgeving waar geen dag er hetzelfde uitziet. Zie jij zo’n functie als lakei wel zitten? Op dit moment staan er geen vacatures open, maar wie weet komt er binnenkort weer een plek vrij.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!