Geld & Carrière

Dit ‘magere’ salaris kreeg Ryan Gosling voor de film Barbie

salaris-ryan-gosling-barbie
Ryan Gosling als Ken in de Barbie film (Foto: Warner Bros film screencap)

Zolang je niet onder een steen hebt geleefd, is het je vast niet ontgaan dat de wereld deze week één en al Barbie ademt. Schaamde je je eerder er nog voor dat je met poppen speelde? Dat is nu verleden tijd. Sinds de film deze maand in première is gegaan, hebben we alleen nog maar meer liefde voor de nostalgische Barbie en ook stiekem nog een stukje meer voor Ken. Want wie wil nou niet 2 uur lang Ryan Gosling op het doek zien? Wij waren wel benieuwd wat deze hottie aan de film heeft verdiend.

Barbie de film

Voor de film Barbie is er tot nu toe meer aandacht geweest dan welke film dan ook dit jaar. Verschillende modeketens zoals ZARA en Primark hebben een speciale roze Barbie kledinglijn aan de pop gewijd. De film is gebaseerd op de modepoppen van Mattel en is de eerste live-action Barbie-film na verschillende computer geanimeerde films en video’s. Alleen al vanwege de prachtige roze omgeving wil je de film in de bioscoop zien.

Nog een wat feitjes op een rijtje: de pop was geboren in 1959. Hottie Ken kwam pas 2 jaar later tevoorschijn. De poppen zorgen bijna voor een derde van de omzet van Mattel. Het moederbedrijf maakte volgens NOS vorig jaar bijna 5 miljard euro omzet en is na LEGO de grootste speelgoedfabrikant ter wereld.  Gelukkig produceren ze niet alleen ‘perfecte’ poppen. Zo kwam de fabrikant dit jaar met een Barbie met Downsyndroom. Een grote mijlpaal voor de speelgoedwereld!

ryan-gosling-ken-barbie-film-1020x612

Salaris van acteur Ryan Gosling

Eigenlijk kunnen wij geen betere Ken bedenken dan de Canadese acteur Ryan Gosling. Deze alleskunner is daarnaast ook nog muzikant, regisseur, producer, schrijver en activist. Deze 42-jarige topper zit al 30 jaar in het vak en heeft een geschatte nettowaarde van 70 miljoen Amerikaanse dollars volgens de site filmtotaal.nl. Het meest bekend is hij wel door films als The Notebook, La La Land, The Gray Man en nu dus ook de spraakmakende film Barbie.

Voor de Netflix-film The Gray Man werd er zo’n 20 miljoen op zijn bankrekening bijgeschreven. Bij Lala land was dit minder: hier ontving hij 8 miljoen voor. Volgens Yahoo zou Ryan-net als Margot Robbie- 12.5 miljoen hebben gekregen voor de Barbie film. Opvallend dus dat hij voor de Barbie film een stuk minder kreeg dan bij The Gray Man. Toch kan hij zich met gemak meerdere Barbie droomhuizen veroorloven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BARBIE (@barbiethemovie)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!