salaris-vakkenvuller-2023
Geld & Carrière

Dit is wat je tegenwoordig als vakkenvuller verdient in 2023

De cijfers liegen er niet om: de inflatie is nog steeds hoog, terwijl onze lonen niet even snel stijgen. Vooral jongeren en adolescenten kampen met de hoge studiekosten en stijgende huurprijzen. Voor jongeren die een bijbaantje zoeken is het dus belangrijk om een baan te hebben waarmee ze een goed salaris binnenhalen. Hoeveel verdien je tegenwoordig als een vakkenvuller? En loont het nog om als vakkenvuller aan de slag te gaan? 

Wat doet een vakkenvuller?

Als je een tiener bent en op zoek bent naar een leuke baan, dan is een functie als vakkenvuller een leuke optie voor een bijbaan. Aangezien je voor de horeca nog iets te jong bent, is een baantje in de supermarkt een goed alternatief. Als vakkenvuller zorg je ervoor dat de producten in de schappen van de supermarkt netjes aangevuld worden. Ook beantwoord je de vragen van klanten.

Hou je van werken in een team, en ben je sociaal ingesteld? Dan is een bijbaan in de supermarkt geen slecht idee. Je bent namelijk de hele dag in contact met mensen en je bent lekker actief bezig. Bovendien zijn de werktijden vaak flexibel en makkelijk te combineren met je school of studie.

vakkenvuller-supermarkt

Wat is het salaris van een vakkenvuller?

Zo’n bijbaan klinkt leuk, maar het moet natuurlijk ook wel wat verdienen. Het salaris dat je ontvangt hangt af van je leeftijd en de supermarkt waar je voor werkt. Over het algemeen verdien je als vakkenvuller een bedrag rond het minimumloon in Nederland. Dit minimumloon is voor fulltime werkenden een uurloon van € 3,35 bij een leeftijd van 15 jaar, € 3,85 bij 16 jaar en €4,41 bij 17 jaar.

Hoeveel je per maand verdient, hangt er dus ook van af hoeveel je werkt. Goed nieuws voor degenen die binnenkort aan de slag willen: door gebrek aan personeel verdien je bij de meeste supermarkten wel iets meer dan het minimumloon. Zo betalen supermarkten volgens de website van Indeed tegenwoordig €7,55 per uur. Fun fact: volgens dezelfde website krijg je op dit moment in Amersfoort het meest betaald. Daar verdien je gemiddeld zo’n €11,05 per uur.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!