Beauty

Droge huid en eczeem verleden tijd met Salcura huidverzorging

salcura-natural-skintherapy-review

Huidklachten zoals eczeem, psoriasis of een droge huid kunnen ontzettend vervelend zijn, en zelfs je dagelijkse bezigheden in de weg zitten. Daar moet verandering in komen, dacht dr. Martin Schiele. Hij creëerde een huidverzorgingslijn met uitsluitend natuurlijke ingrediënten speciaal voor mensen met een gevoelige en droge huid. De producten, gemaakt met ingrediënten als lavendel, zonnebloem en sinaasappel, beloven een huid die gehydrateerd en in balans is. Womanly testte het uit. 

Het verhaal achter Salcura

Salcura Natural Skintherapy helpt al meer dan 10 jaar mensen met een erg droge en gevoelige huid om hun huid optimaal gezond en gehydrateerd te houden. Dit doen ze door middel van producten met alleen natuurlijke ingrediënten, zoals zonnebloem, lavendel, amandel, pepermunt en eucalyptus. De producten zitten bomvol voedingsstoffen, waardoor de huid optimaal verzorgd wordt zonder kunstmatige toevoegingen.

Dr. Martin Schiele, een biomedische wetenschapper, richtte het bedrijf op vanuit zijn missie om mensen met eczeem en psoriasis aan goede producten voor hun huid te helpen. Veel gangbare huidverzorging bevat namelijk ingrediënten die de extreem droge huid alleen maar meer beschadigen. De producten van Salcura zijn speciaal ontwikkeld voor deze extreem droge en gevoelige huid. De sprays en crèmes dringen tot diep in de huidlagen door en voeden de nieuwe cellen met actieve ingrediënten.

Natuurlijke verzorging tegen droge huid

Salcura gelooft in het homeostase principe: het zelfgenezend vermogen van de huid. Dit vermogen is afhankelijk van de aanvoer van voldoende voedingsstoffen. Daarom zitten de producten van Salcura vol met effectieve ingrediënten die ook echt actief een bijdrage leveren aan een gezondere huid, zoals Lavendel, Eucalyptus en Duindoorn. Deze ingrediënten helpen de gezonde cellen in de huid te voeden, zodat deze zichzelf optimaal kan vernieuwen.

Naast crèmes biedt Salcura een reeks spray producten aan die essentiële mineralen, oliën en vitamines bevatten. Deze sprays zijn niet alleen praktischer in gebruik, maar dankzij hun vermogen om in de huid te worden opgenomen, ervaren gebruikers snel verlichting van droge en atopische huidklachten. Door de natuurlijke ingrediënten en de wetenschappelijk onderbouwde samenstellingen van de producten biedt Salcura een oplossing voor de droge en jeukende huid.

sacura-bioskin

Review van Salcura skintherapy

Een extreem droge huid en eczeem is ons op de redactie helaas niet vreemd. Daarom waren we erg blij dat we de lijn mochten proberen. De producten van Sacura kwamen in een prachtig pakketje aan. De verpakkingen geven meteen alle informatie die je nodig hebt om de producten optimaal te gebruiken: op elke verpakking staat een nummer en een stappenplan, zodat je precies weet wanneer je welk product gebruikt.

Als eerste gebruikten we ’s ochtends de face wash. Deze komt in een fijne grote tube. Toch heb je niet veel nodig om het gezicht te wassen. De wash ruikt kruidig en doet denken aan citrus of sinaasappels. Waar onze huid normaal heel erg trekt na het douchen, is het bij deze face wash een stuk minder het geval. De huid blijft erg zacht en voelt gehydrateerd aan. Een erg geslaagd product dat we zeker vaker gaan gebruiken.

sacura-facewash

Spray en cremes voor lichaam en gezicht

Na de facewash gebruikten we de dermaspray. Deze spray is specifiek bedoeld voor de droge, trekkerige en jeukende huid. De spray hielp wonderbaarlijk goed tegen de jeukende huid op de benen: een stuk beter dan andere bodylotions. Voor het gezicht gebruikten we het derma-serum. De crème trekt snel in en hydrateert de huid goed. De geur is vrij sterk en doet aan een dagje spa denken. Het enige nadeel aan de dagcrème is dat deze geen spf bevat: een must voor de zonnige lentedagen.

Op de verpakkingen kun je zien welke natuurlijke ingrediënten aan de producten zijn toegevoegd. Zo bevat het dagserum onder andere zonnebloem, eucalyptus, sinaasappel, lavendel en amandel. Het is te zien dat de producten met liefde voor de natuur en de mens zijn gemaakt. Volgens de website kan het 4 weken duren voordat je het effect van de producten ziet. Maar wij kunnen nu al melden dat onze huid erg blij is met dit fijne merk.

salcura-skintherapy-review