Health

Schattige dierenfilmpjes kijken is goed voor je gezondheid volgens onderzoek

schattige-dierenfilmpjes-kijken-gezondheid

Heb jij deze week ook even flink je huisdier extra vertroeteld met dierendag? Heerlijk al dat geknuffel! Wist je zelfs dat het mogelijk is om via een knop te praten met jouw hond of kat? Kom je nog dichter bij jouw viervoeter. Op social media zagen we de ene naar de andere foto van onze huisdieren voorbij komen. Het is niet alleen maar leuk om naar te kijken, maar nu blijkt dat het ook echt nut heeft. Schattige dierenfilmpjes hebben volgens onderzoekers een positieve invloed op je gezondheid. 

Kijken naar schattige pups en poesjes is gezond

Niet alleen kijken naar schattige poesjes en pups is gezond, maar eigenlijk alle dieren die een hoge aai-factor hebben. Dat schrijft nieuwssite CNN naar aanleiding van een onderzoek door de Universiteit van Leeds en Western Australia Tourism. Als je een halfuur naar een aandoenlijke afbeelding of video van schattige dieren kijkt, gaat je bloeddruk omlaag. Daarnaast vermindert het gevoelens van angst en stress.

Volgens Andrea Utley (Universitair hoofddocent aan de Universiteit van Leeds) werden negentien proefpersonen medisch onderzocht terwijl ze een halfuurtje naar een kittens, puppy’s en babygorilla’s keken. Er was bewust gekozen voor een stressvolle periode waarin studenten hun examens moesten afleggen.

schattige-dierenfilmpjes-kijken-goed-gezondheid

Lager stressniveau door kijken naar schattige dierenfilmpjes

Het bleek niet alleen dat de bloeddruk omlaag ging maar ook daalden de hartslagen van de proefpersonen. Deze gingen omlaag tot 67,4 slagen per minuut, een afname van maar liefst 6,5 procent. Na afloop kregen de studenten een vragenlijst mee en daarbij gaven ze allemaal aan dat ze zich beter voelden dan daarvoor.

Overigens deden bewegende beelden, dus de schattige dierenfilmpjes, het wel beter deden dan foto’s. Vooral als je in de video kon zien hoe mensen met dieren omgaan. Misschien is een onderzoek met 19 personen niet heel representatief, maar toch willen wij niets anders dan dit onderzoek met alle liefde geloven. Wij worden tenslotte ook heel rustig en blij van al die schattig puppy filmpjes. Kun je wel wat rust in je lichaam gebruiken na een stressvolle werkdag? Dan heb hij hieronder een zen momentje voor je. Geniet ervan!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!