Life & Health

Zo voorkom je die vervelende scheerwondjes

voorkom-wondjes-tijdens-scheren
Foto: Freepik

Het kan bij iedereen gebeuren: scheerwondjes. Maar wat is dat toch super vervelend. Je huid gaat hierdoor erg irriteren en je kunt last krijgen van stoppels of andere ongemakken. Daarnaast is het ook gewoon fijner als je gladde benen hebt in plaats van al die wondjes. Maar waar ligt dat toch aan? Moet je letten op je scheermesje, scheerschuim, hoe je scheert? Wij leggen jullie uit hoe je deze wondjes voorkomt en de meest gladde huid hebt die je je kan bedenken.

Scheerwondjes voorkomen doe je zo

De vrouwenhuid is veel gevoeliger dan die van een man. Daarom moet je voorzichtiger zijn met scheren en niet de tips opvolgen van mannen websites. Per lichaamsdeel verschilt de gevoeligheid ook nog eens. Dus je moet hier echt voorzichtig mee zijn en leren welke delen van jouw lichaam gevoeliger zijn. Door het perfecte mesje te hebben, de juiste scheerschuim en te weten hoe je moet scheren voorkom je die scheerwondjes voortaan voor altijd. De meest voorkomende fout is het hard drukken van het scheermes op de huid.

Veel vrouwen denken dat hoe harder je drukt, hoe beter je de haartjes weghaalt. Niets is minder waar, je zorgt er nu alleen maar voor die die mesjes harder tegen je huid aan schuren en dit zorgt voor wondjes en irritatie bultjes. Het is belangrijk om je huid op te spannen tijdens het scheren, met de groeirichting mee te scheren, niet te vaak over dezelfde plek heen te gaan en voldoende grip te hebben. Nu je deze tips beheerst komen we op welke middelen je echt nodig hebt voor die gladde huid.

-voorkom-wondjes-tijdens-scheren-

Essentieel: kwaliteit scheermes en scheerschuim

Enkelbladige scheermesjes zijn de beste scheermesje voor vrouwen. Dit is veel prettiger voor de vrouwenhuid. Het wordt ook wel de safety razor genoemd, aangezien je er veilig mee kan scheren. Daarnaast moet je mesje ook vaak vervangen, want een bot mesje zorgt voor de meeste wondjes. Een scherp scheermesje glijdt makkelijker over de huid. Het is ook fijn om een mesje te gebruiken die meebeweegt over gedeeltes van je lichaam zoals je knie.

Naast het perfecte scheermesje moet je ook de juiste scheerschuim hebben. Scheerschuim zorgt namelijk voor een beschermlaag voor je huid. Je kunt hiervoor scheerschuim gebruiken, maar ook scheerzeep, scheerolie of scheercrème. Het werkt allemaal even goed. Maar je kunt het beste geen kant-en-klare scheerschuim kopen, maar een kwalitatief goede authentieke scheerzeep.

-voorkom-wondjes-tijdens-scheren

De scheertechniek om wondjes te voorkomen

Door met de haren mee te scheren zorg je voor zo min mogelijk wondjes, bultjes en andere narigheden. Zorg er sowieso voor dat je huid nat genoeg is, dit maakt het scheren makkelijker. Daarnaast is het goed om je huid te scrubben voordat je gaat scheren. Hiermee verwijder je de dode huidcellen waardoor ontstekingen minder snel ontstaan. Gebruik ook nog een pre-shave of een body lotion zodat je huid niet kan uitdrogen.