Style

80’s trend alert: schoudervullingen maken een modieuze comeback

schoudervullingen-modieuze-comeback
Afbeelding: Womanly

Die trendy jasjes met enorme schouders waar iedereen tijdens de jaren ’80 mee liep: schoudervullingen waren zo’n 40 jaar geleden een populaire modetrend. Hoewel sommige vrouwen er tegenwoordig van gruwelen, werden de schoudervullingen afgelopen Paris Fashion week weer veelvuldig op de catwalk gespot. Het lijkt erop dat schoudervullingen een modieuze comeback maken. 

Modieuze comeback schoudervullingen

Tijdens de Fashionweek in Parijs zagen we zowel bij de modellen als in de streetstyle van influencers veel schoudervullingen voorbijkomen. Deze kussentjes die je schouders voller en breder laten lijken maakten hun debuut in de jaren ’80, waarna ze ongekend populair werden. In de jaren ’00 raakten ze uit de gratie, en werden de schoudervullingen beschaamd onderin de kledingkast verstopt.

Zoals veel modetrends zijn nu ook de schoudervullingen op hun retour in modeland. De blazers met brede schouders maken een modieuze comeback. Maar dit keer zijn het geen lompe, overdreven vullingen meer, maar subtiele, goed geplaatste accenten die het silhouet versterken en een krachtige look geven. Hedendaagse schoudervullingen worden vaak gebruikt in blazers, jassen en zelfs tops, waardoor een vleugje structuur en kracht aan een outfit wordt toegevoegd.

schoudervullingen-mode

Schoudervullingen modieus dragen

Of je nou een fan bent van de retro schoudervullingen of niet, zeker is dat ze dit komende voorjaar veel in de winkels te zien zullen zijn. Wil je niet terug naar de jaren ’80, maar zou je deze modetrend wel willen uitproberen? Ga dan voor de ‘dad jas’ van Asos: een lange zwarte mantel met extra brede schouders. Deze jas staat niet alleen fantastisch bij een jurk of rok, maar is ook trés fashionable bij een casual jeans.

Ga je liever voor wat kleur, bekijk dan deze sjieke beige jurk met subtiele schoudervullingen van Asos. Deze soepelvallende jurk is perfect voor de warme late zomerdagen en staat zowel fantastisch op kantoor als op een sjieke borrel. Zo zijn schoudervullingen in plaats van een beschamende ’80’s trend dit seizoen getransformeerd in een flatterende aanwinst voor je garderobe.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!