Life & Health

Deze Nederlandse provincie is het meest gek op seksspeeltjes

seksspeeltjes-nederlandse-provincie

Je seksleven kan soms wel wat variatie gebruiken. Sommige mensen experimenteren met nieuwe standjes, anderen kopen een seksspeeltje voor wat extra plezier onder de lakens. Uit een recent onderzoek van Klarna blijkt dat de ene provincie in Nederland en stuk meer van seksspeeltjes houdt dan de ander. De opvallende nummer 1 steekt zelfs ver boven de anderen uit, en het is niet de provincie die je verwacht.

Grootste liefhebbers van seksspeeltjes

Klarna onderzocht wereldwijd ons koopgedrag rondom Valentijnsdag. De verkoop van seksspeeltjes stijgt volgens Klarna in deze periode altijd aanzienlijk. Nederland blijkt sowieso niet preuts te zijn als het aankomt op het aanschaffen van spannende speeltjes: van de 9 deelnemende landen eindigden we op de derde plaats. Maar die plek hebben we met name te danken aan een aantal provincies, die met kop en schouder boven het landelijk gemiddelde uitsteken.

De allergrootste liefhebber van seksspeeltjes in ons land is Zeeland, waar maar liefst 290% meer erotische items werd aangeschaft dan gemiddeld in Nederland. Drenthe staat op nummer twee met 174% boven het gemiddelde. Friesland pakte de derde plek. Het minste fan van de sexy speeltjes is Flevoland: zij kochten met 79% onder het gemiddelde de minste speeltjes voor in bed.

seksspeeltjes-roze

Seksspeeltjes bij de HEMA

Het is niet zo verrassend dat Nederland hoog in de lijst staat als het gaat om het aanschaffen van speeltjes voor onder de lakens. Tegenwoordig heeft zelfs de HEMA al een heel assortiment aan speeltjes in de schappen, variërend van vibrators tot vibrerende eitjes. En voor de echte durfals verkocht Easytoys afgelopen Valentijnsdag een 14-daagse Lovebox vol met items die je liefdesleven extra pikant maken.

Hoewel we ze tegenwoordig overal kunnen shoppen, bleek uit het Klarna onderzoek dat één speeltje favoriet was: de Satisfyer Pro werd in 2021 het meest gekocht. Grappig detail: in 2022 waren de opladers van het speeltje nog meer in trek dan het speeltje zelf. Zo’n kabeltje raakt in alle opwinding blijkbaar snel zoek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Satisfyer (@satisfyercom)