sinaasappel-onder-douche-eten-viral
Health

Sinaasappel onder de douche eten gaat viral op TikTok

Er zijn heel wat dingen die je onder een warme straal kan doen. Zo kwam we er eerder achter dat behoorlijk wat mensen onder de douche plassen. Goed idee? Toch niet helemaal, want bekkenbodemspecialist Alicia Jeffrey-Thomas waarschuwt op haar TikTok account dat staand plassen ervoor zorgt dat je bekkenbodem niet helemaal ontspant, waardoor je blaas niet goed leegt. Dit kan zorgen voor lekproblemen en infecties. Wat minder kwaad kan, is een sinaasappel eten onder de douche. Dit blijkt een heel ding te zijn!

Sinaasappel eten onder de warme douche

De trend bestaat volgens het Belgische Nieuwsblad eigenlijk als sinds 2015. Nu is het weer razend populair. De stoom van het hete water zou de citrusgeur van de sinaasappel versterken. Zo krijg je dus een heerlijke aroma in je badkamer.

Maar dit is niet het enige voordeel, want volgens de experts op TikTok verbetert de geur ook je humeur en vermindert het angst-en stress gevoelens. Een wellness-ervaring die je amper wat kost dus. Fijne bijkomstigheid: die plakhanden van het pellen kun je ook meteen onder de douche afspoelen.

sinaasappel-douche-tik-tok

Voordelen van de sinaasappel douche

Je kan natuurlijk een heerlijk ruikende citrus douchegel aanschaffen, zoals de Happy Harmony van de Kruidvat, maar er zijn natuurlijk altijd mensen die out of the box willen doen. Volgens Woman’s Health is het niet bekend wie dit douche-experiment als eerste heeft geprobeerd. Toch wordt het gekoppeld aan een Reddit bericht uit 2015 van een verwijderd account. Begin dit jaar werd de hype weer helemaal opnieuw opgepakt.

Zou jij het proberen? Handig kunnen we het zeker noemen. Je hebt namelijk meteen je dagelijkse fruitmoment te pakken en je gedoucht; 2 in 1. We kunnen ons wel voorstellen dat de waterkosten met zo’n ontspannen momentje flink zal oplopen. Het liefst wil je natuurlijk niet onder die douche vandaan. Om de kosten te beperken kan je de laatste minuten altijd nog even koud douchen.

@liverishh it was honestly a great experience! #fyp #foryou #orangeintheshower #orangearentyagladisaidbanana #earthday ♬ that 70s show bumps – sums

@lifewjan rumor has it 🍊 #orange #showertok #showerroutine #mentalhealth #anxiety #shower #lifehacks #lifehack #lifetips ♬ Trailer Park Boyz – Noah

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!