Food & Drinks

Lifehack: pel een sinaasappel makkelijk zonder te knoeien

sinaasappel-pellen-zonder-knoeien

Sinaasappels zijn niet alleen heerlijk en verfrissend, maar ook een geweldige bron van vitamine C. Het enige nadeel is dat het pellen soms kan resulteren in kleverige handen en een plakkerige puinhoop waar ook nog eens wespen op afkomen. Met deze eenvoudige tips kun je voortaan altijd een sinaasappel zonder te knoeien pellen. 

Sinaasappel pellen: rollen en snijden

De eerste twee stappen zijn het allerbelangrijkste in het pel-proces. Je begint met het rollen van de sinaasappel. Door te rollen maak je de schil al wat losser van het vruchtvlees, waardoor deze makkelijker te pellen is. Een sinaasappel die al erg los in de schil zit, is meestal al wat ouder en meer uitgedroogd. Hoe strakker de schil, hoe meer kans dat je een lekkere friszoete sinaasappel te pakken hebt. Rollen doe je tussen je beide handen, of gebruik één hand en de tafel.

Heb je dit gedaan, dan is het tijd om er een mesje bij te pakken. Snij met het mesje de beide uiteinden van de sinaasappel af. Zet hem vervolgens rechtop op een van de uiteinden. Snij dan van boven naar beneden strookjes in alleen de schil. Snijdt niet te diep, zodat je alleen de schil raakt. Bekijk onderstaande video om te zien hoe je dit precies doet. Vervolgens snij je het vruchtvlees in hapklare stukjes, en klaar ben je.

Lekkere gerechten met citrusvruchten?

In de zomer zijn citrusvruchten zoals sinaasappels en citroenen heerlijk om te gebruiken bij zomerse gerechten en verfrissende drankjes. Ook bieden de vrolijk gekleurde vruchten veel gezondheidsvoordelen. Wist je bijvoorbeeld dat het drinken van een glas lauw water met citroen super gezond voor je is? En dat douchen met een sinaasappel goed is voor je humeur?

Ook maak je de lekkerste alcoholische drankjes met de vruchten. Bekijk bijvoorbeeld eens dit recept voor witte sangria of deze heerlijke oranje drankjes die geweldig staan op je borreltafel. En heb je na een avondje borrelen nog fruit over, dan gebruik je ze meteen weer om een gezonde smoothie in elkaar te knutselen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!