Life & Health

Van je sinaasappelhuid afkomen? Dit zijn de tips waar je iets aan hebt

sinaasappelhuid-cellulitis-huid-afkomen
Foto: Womanly

Hoewel een sinaasappelhuid een volkomen normaal verschijnsel is en veel vrouwen het hebben, kunnen de putjes en bobbeltjes op je huid toch voor onzekerheid zorgen. Het liefst zouden we die bobbelige huid met een toverstafje in één keer wegtoveren. Maar goed nieuws: er zijn manieren om je sinaasappelhuid te verminderen en je huid er weer mooi glad uit te laten zien. In dit artikel delen we enkele tips die je écht kunnen helpen.

Oorzaken van sinaasappelhuid

Een sinaasappelhuid kan ontstaan door een ongezond dieet, weinig lichaamsbeweging, of overgewicht. Maar ook slanke mensen en zelfs sporters kunnen last krijgen van de welbekende ‘bobbelhuid’. Een sinaasappelhuid kan namelijk ook door erfelijke factoren ontstaan. Maar liefst 90% van de vrouwen heeft te maken met deze aandoening. Het is daarom ook absoluut niet iets om je voor te schamen.

Een sinaasappelhuid wordt in de volksmond ook wel ‘cellulitis’ genoemd, al is dit officieel de medische term voor een ontstekingsreactie in de huid. De cellulitis die we in dit artikel benoemen is geen ontsteking, maar zijn kleine, oneven vetophopingen in de huid, die het bekende bobbelige effect geven. Hoewel een sinaasappelhuid lastig te verhelpen is, bestaan er wel degelijk manieren om je huid er strakker uit te laten zien. Hieronder delen we 5 tips.

sinaasappelhuid-cellulitis

1. Drink veel water

Een van de eerste stappen om je cellulitis te bestrijden, is ervoor zorgen dat je lichaam goed gehydrateerd is. Drink voldoende water om je huid gehydrateerd te houden en de elasticiteit te verbeteren. Bovendien kun je hydraterende crèmes en oliën gebruiken om je huid soepel en gezond te houden

2. Eet gezond en gevarieerd

Je dieet speelt een grote rol bij het verminderen van cellulitis. Beperk de inname van bewerkte voedingsmiddelen, suiker en zout. Richt je op een voedzaam dieet met veel verse groenten, fruit, volle granen en magere eiwitten. Voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten, zoals bessen en groene thee, kunnen ook helpen bij het verstevigen van de huid.

3. Beweeg en sport veel

Beweging is erg belangrijk om cellulitis te verminderen. Cardiovasculaire oefeningen zoals joggen, fietsen en zwemmen helpen bij het verbranden van vet, terwijl krachttraining de spieren verstevigt en de huid strakker maakt. Focus op oefeningen die de probleemgebieden, zoals billen en dijen, aanpakken.

4. Borstel je huid

Droogborstelen is een eenvoudige techniek waarbij je met een droge borstel je huid in opwaartse bewegingen masseert. Dit helpt de bloedcirculatie te verbeteren, de afvoer van overtollig vocht te stimuleren en de huid te verstevigen. Doe dit dagelijks voor het douchen.

5. Ga voor een professionele behandeling

Voor wie snel resultaat wil zien, zijn er professionele behandelingen beschikbaar, zoals lymfedrainage, radiofrequentie, en lasertherapie. Deze procedures kunnen effectief zijn, maar kunnen prijzig zijn en meerdere sessies vereisen. Raadpleeg een dermatoloog of schoonheidsspecialist voor meer informatie.

sinaasappelhuid-afkomen