single-mom-alleenstaande-moeder-herkenbaar
Life & Health

Deze 3 situaties zijn mega herkenbaar voor alleenstaande moeders

Alleenstaande moeder zijn is niet altijd een bewuste keuze. Misschien was je wel ongepland zwanger en stond je er daarna alleen voor of ben je jouw partner verloren of uit elkaar gegaan. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je er juist wél voor hebt gekozen. Hoe je het ook wendt of keert, het leven van een single mom gaat niet altijd over roosjes. Deze onderstaande situaties zal alleen jij als single mom begrijpen. 

1. Missen om samen te overleggen

Samen beslissingen maken is makkelijker dan in je eentje. Welke babyfoon moet je nou nemen of welke school kies je voor jouw kleintje? Allemaal dingen waar je alleen over na moet denken. Een groot voordeel daarvan is natuurlijk wel dat je geen discussies hoeft te voeren. Toch is het wel fijn om regelmatig met vriendinnen iets te bespreken of misschien wel met andere single moms. Heb je vooral behoefte aan dat laatste? Op woensdag 10 mei 2023 wordt er weer een nieuwe editie georganiseerd van ‘What She Said

Dit keer in het teken van Power (Single) Moms die hun verhaal doen en tips en tricks met jou uitwisselen. Tijdens een inspirerende sessie zal het dit keer gaan hoe het is om een bewuste (single) mom te zijn. Vind je het leuk om van elkaar te leren, te luisteren en in contact te komen met andere ambitieuze vrouwen en gehoord te worden? Zet dan 10 mei in je agenda en kom naar het mooie W Lounge op de 6de etage op de Spuistraat 175 (Walk in vanaf 19.00 uur en start vanaf 20.00 uur)
what she said-single-mom

2. Papa en mama tegelijk zijn

Eigenlijk heet jij naast mama ook ‘superwoman’. Je bent namelijk papa en mama tegelijk. Je brengt jouw kid(s) naar bed bed, stopt ze in bad en gaat al die schreeuwbuien alleen tegemoet. Ook is het altijd jouw beurt als er poepluiers zijn gecreëerd. Voordeel van een single mom zijn? Die gekke momenten zijn helemaal tussen jouw en je mini me. Heerlijk kroelen en spelen!

Toch kan het soms even slikken zijn als de vriendjes van jouw kroost en cadeau aan het knutselen zijn op de opvang voor Vaderdag, en jouw kind hier niet aan mee doet. En als ze klein zijn, dan zal je dat Moederdagontbijtje toch echt zelf in elkaar moeten flansen. Achja, zo kan je wel zelf bepalen welk luxe broodje er op het menu staat.

alleenstaande-moeder

3. Daten is lastig

Natuurlijk staat jouw kind altijd op nummer 1. Toch wil je soms weleens wat meer gezelligheid in huis hebben en is het niet verkeerd om met een man te daten. Helaas zijn er nog mannen op deze aardbol die alleen interesse tonen in jou en je kind als een last zien.

Het kan soms moeilijk zijn om een man te vinden die voor het totaalpakket gaat. Uiteraard moet hij het dan ook nog eens goed kunnen vinden met de kids. Gaan die twee niet samen? Dan is het een absolute ‘no go’.

daten-single-mom

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!