Beauty

Slaap jij met nat haar? Dit is waarom je dit never nooit meer moet doen

slaap-nat-haar-nooit-doen
Foto: Freepik

Ben jij iemand die je haar wast voordat je naar bed gaat en vervolgens met nat haar in bed gaat liggen, omdat je te lui bent om te föhnen? Dit is echter geen goed idee. Slapen met nat haar is namelijk een van de slechtste dingen die je kan doen voor je haar. Nat haar is veel kwetsbaarder en daar kunnen allemaal risico’s bij komen kijken. Wij leggen hierin uit waarom slapen met nat haar zo slecht is en hoe je het beter wel kan doen voordat je naar bed gaat.

Never nooit met nat haar slapen

Vele beauty- of haardeskundigen geven duidelijk aan om nooit, maar dan ook echt nooit met nat haar te gaan slapen. Dit is een ware nachtmerrie voor jouw prachtige haren. Nat haar kan namelijk sneller afbreken en uitvallen. Het is dan ook nooit goed om je haren te borstelen wanneer je net uit de douche komt. Laat je haar eerst even door de lucht drogen en ga er daarna pas doorheen met een borstel. Ook kan slapen met nat haar leiden tot gespleten haarpunten.

Naast de narigheden die het met je haar kan doen kan slapen met nat haar zorgen voor infecties. Je zou het niet geloven, maar het risico is echt aanwezig. Als je namelijk op je kussen gaat liggen met nat haar, komt dat lauwwarme water uit je haar op en in je kussen. En dat zijn natuurlijk de ideale omstandigheden voor bacteriën. Hierdoor is de kans op infecties groter en dat is heel makkelijk te voorkomen door niet met nat haar te gaan slapen. Kortom alleen maar nadelen, maar hoe moet het dan?

slaap-nat-haar-nooit-doen-

Met nat haar slapen kan zo wel

Het is het meest ideaal om je haar helemaal te laten drogen voordat je gaat slapen. Alleen soms heb je hier geen tijd voor of geen zin in. Dus als je niet kan wachten, is het handig om wel even kort te föhnen. Gebruik dan wel een heat-protective spray om schade te voorkomen. Doe daarna je haar in een losse vlecht met een scrunchie, zodat je haar bij elkaar blijft en niet kan klitten of gekke deuken krijgt. Als laatste tip geven wij nog mee om een zijden kussensloop te gebruiken. Dit veel zachter voor je haar.