slaaphouding-meer-rimpels-gezicht
Beauty

Deze slaaphouding zorgt voor meer rimpels in het gezicht

Een goede nachtrust helpt je lichaam om van alle dagelijkse activiteiten te herstellen. Je lichaam en geest knappen na die 8 uur slaap enorm op, zodat je ’s ochtends weer fris voor de dag komt. Hoewel slaap tekenen van vermoeidheid in het gezicht tegen gaat, kan het juist ook zorgen dat je extra rimpels krijgt. Spoiler alert: het heeft alles te maken met je slaaphouding.

Zijslapers meer kans op rimpels

Slaap jij op je zij? Dan ben je niet alleen. Zo’n 68% procent van de mensen rolt ’s nachts op hun zij. Geen goed nieuws voor je huid, schrijft onderzoeksarts in cosmetische dermatologie Jetske Ultee op haar website Skinwiser. Uit een publicatie in het Amerikaanse Aesthetic Surgery Journal blijkt namelijk dat slapen op je zij voor meer rimpels in in je gezicht kan zorgen: ‘Slaaprimpels ontstaan door een herhaalde verstoring in de huid als gevolg van druk op het gezicht. Ofwel spanning en compressie die optreden wanneer een gezicht op een matras of kussen drukt.’

De rimpels die door deze spanning ontstaan verschillen van onze lach- of fronsrimpels. Als je op je zij slaapt, druk je de huid aan de randen van het gezicht. En deze plooien en vouwtjes zijn niet weg te werken met cosmetische ingrepen als botox, schrijft Jetske. Dit komt omdat ze niet het gevolg zijn van spierbewegingen.

slaaphouding-rimpels

Op je rug beste slaaphouding tegen rimpels

De enige remedie tegen deze vervelende rimpels is door de gehele nacht op je rug te blijven liggen. Rugslapers beschermen hun gezicht tegen de druk van het kussen. Maar om jezelf te trainen om op je rug te slapen is best een uitdaging, zeker naarmate je ouder wordt. Volgens het onderzoek bewegen we op latere leeftijd namelijk steeds minder vaak in onze slaap. Gemiddeld verandert onze slaaphouding 27 keer per nacht op jonge leeftijd naar hooguit 16 keer per nacht op latere leeftijd.

Wil je jezelf dwingen om in dezelfde slaaphouding te blijven, dan kan het helpen om twee speciale kussens aan weerszijden van je lichaam te plaatsen. Ook zouden zijden kussens helpen om rimpels te verminderen doordat ze voor minder wrijving zorgen, al is dit nog niet wetenschappelijk bewezen. Help je huid in ieder geval overdag een handje door goed te smeren met een dagcrème met spf.

slaaphouding-gezicht

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!