Beauty

Slapen met make-up: dit gebeurt er met je huid

slapen-make-up-gevolgen
Foto: Freepik

Na een lange dag in bed ploffen en vergeten om je make-up te verwijderen: het overkomt ons allemaal weleens. We weten hoe verleidelijk het is om lekker onder de lakens te gaan liggen zonder je gezicht schoon te maken, maar goed voor je huid is het zeker niet. Wat zijn de gevolgen van slapen met make-up op en waarom is het zo belangrijk om je huid wel schoon te maken voor het slapengaan?

Puistjes en rimpels door slapen met make-up

Make-up, vuil en olie kunnen zich gedurende de dag ophopen op je gezicht. Als je niet de moeite neemt om deze onzuiverheden te verwijderen voordat je gaat slapen, kunnen je poriën verstopt raken. Dit kan leiden tot vervelende acne-uitbarstingen en puistjes. Met name tijdens je menstruatie maakt de huid meer talg aan. Hierdoor is de kans nog groter dat er tijdens het slapen opeens een ongewenste puist naar boven komt.

Zelfs het vormen van fijne rimpeltjes kan een resultaat zijn van het niet schoonmaken van het gezicht. Dit komt doordat je huid overdag veel te verduren krijgt. Je huid vormt overdag een bescherming tegen de schadelijke stoffen van buitenaf, en neemt ’s nachts de tijd om te herstellen. Was je je gezicht niet, dan zit je het herstelproces van de huid dwars. Daarom is het extra belangrijk om je huid ’s nachts een handje te helpen met een wasbeurt en een voedende nachtcrème.

slapen-make-up

Uitgedroogde huid en last van je ogen

Veel make-upproducten, zoals foundation en poeder, kunnen vocht aan je huid onttrekken. Als je deze producten niet verwijdert voordat je gaat slapen, kan dit leiden tot een droge, schilferige huid. Een gehydrateerde huid is veerkrachtiger en ziet er jonger uit, dus zorg ervoor dat je je huid extra goed in de watten legt voordat je gaat slapen. Wist je dat je ook van natuurlijke producten, zoals banaan en avacado, een fijn gezichtsmasker kan maken?

Draag je elke dag mascara en/of eyeliner? Ook kan problemen veroorzaken, zoals geïrriteerde ogen en infecties. Mascara en eyeliner kunnen in je ogen terechtkomen en wrijven kan de delicate huid rond je ogen beschadigen. Bovendien zijn mascaravlekken erg lastig uit je beddengoed te krijgen. Haal dus voor het slapen gaan ook een doekje over je ogen heen. Zo ben je elke nacht een frisse sleeping beauty.

make-up-slapen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!