Style

Dit is waarom met sieraden aan slapen gevaarlijk kan zijn

slapen-sieraden-gevaarlijk
Met sieraden slapen kan gevaarlijk zijn (afbeelding: Unsplash)

Sieraden kunnen van grote betekenis zijn. Daarom is het van groot belang dat je je sieraden zo lang mogelijk mooi houdt door ze goed te onderhouden en verzorgen. Sommige vrouwen douchen, sporten en slapen nooit met hun sieraden om, anderen nemen het niet zo nauw en dragen hun juwelen altijd. Toch blijkt dat met sieraden slapen kan zorgen voor schade aan je sieraden en zelfs aan je lichaam. Womanly legt uit waarom met sieraden slapen gevaarlijk kan zijn. 

Wondjes en irritatie

Met sieraden slapen kan leiden tot irritatie en zelfs verwondingen. Zo kunnen ringen gaan knellen doordat je vingers tijdens je slaap uitzetten. Je ketting kan strak om je nek gaan zitten en zelfs leiden tot verstikking. Ook kunnen ze verstrikt raken in je haar. Het dragen van oorbellen, zeker met hanger, kunnen zorgen voor irritatie en ontstekingen aan je oren.

Natuurlijk hangt de mate van irritatie en gevaar af van de vorm en het materiaal van je sieraden. Zo zijn sieraden gemaakt van roestvrij staal beter geschikt om tijdens het slapen aan te houden, omdat ze minder snel slijten en hypoallergeen zijn. Hierdoor zorgen ze niet voor irritatie aan je huid. Wel zijn ze erg hard, waardoor ze niet meebuigen met je lichaam. Dit kan sneller leiden tot lichamelijk ongemak dan zilver of goud.

met-sieraden-slapen

Slijtage aan de sieraden

Sieraden zijn vaak verfijnd en kunnen gemakkelijk beschadigd raken. Tijdens het slapen kunnen ze in de knoop raken in je haar, kleding of beddengoed, met als gevolg dat ze kunnen breken of hun vorm kunnen verliezen. Fijne kettingen kunnen bijvoorbeeld knikken of in de war raken, terwijl delicate stenen in ringen kunnen losraken of beschadigen. Met sieraden slapen is dus ook voor je sieraden zelf geen goed idee.

Doe daarom je sieraden voor het slapen altijd af, en bewaar ze in een sieradendoosje. Hierdoor oxideren ze minder snel, waardoor ze hun glans langer behouden. Wees daarnaast ook voorzichtig met crèmes, doucheproducten en schoonmaakmiddelen. De chemische stoffen in deze producten zorgen ervoor dat je ringen sneller dof en versleten raken. Doe je sieraden ook altijd af voor het sporten, zwemmen en douchen.

met-sieraden-slapen-ketting

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!