slecht-eten-hond-gevaarlijk
Health

Dit eten moet je nooit aan jouw hond geven

Als je een hond hebt doe je er meestal alles voor. Speeltjes, fijne mand of kussen en lekker voer en tussendoortjes. Maar dat is iets waar je toch wel op moet letten. Je hond met de pot mee laten eten zal bijna niemand meer doen, maar er zijn ook dingen die je een hond echt nooit moet geven omdat deze daar echt niet tegen kan of zelfs gevaarlijk is. En de gezondheid van je beste maatje gaat tenslotte voor alles.

Waar moet je op letten bij het eten van een hond

Honden letten zelf meestal niet zo goed op wat ze eten. Dat merk je als je met de hond loopt en er ligt iets op straat. Voor je het weet heeft ie het naar binnen gewerkt. En jij hebt geen idee wat er nu is op gegeten. Stukken pizza, kippenpootjes, opengescheurde zak met restjes van de McDonalds en ga zo maar door. En dan mag je blij zijn dat het er later niet weer wordt uitgekotst.

Meestal kan het allemaal geen kwaad omdat het vaak kleine beetjes zijn. Er zit hooguit veel te veel zout en vet in en ligt daardoor  wat zwaar op de maag. Maar er zijn dingen die wij graag eten maar voor een hond gelijk voedselvergiftiging oplevert. Of nog erger als je er niet op tijd bij bent. Dit zijn de belangrijkste “nooit aan je hond geven” voedseltips.

chocolade-niet-aan-hond-geven

Chocolade

Deze kom je altijd tegen als tip bij wat een hond niet verdraagt. Of eigenlijk gewoon vergif is voor je hond. Het hangt er natuurlijk vanaf hoeveel je hond er van eet. Een hagelslagkorrel zal weinig effect hebben, maar hoe donkerder de chocola hoe giftiger het is voor je hond. Als de hond dus een reep op eet ren dan meteen naar de dierenarts. Dit geldt niet voor witte chocolade omdat hier geen cacao in zit maar dit is erg vet dus ook niet aan te raden.

Noten

Lekker nootjes eten tijden de borrel en er valt er 1 op de grond. Dat is geen ramp als je hond deze op eet. Maar cashewnoten, amandelen, walnoten en alle andere noten bevatten heel veel vet. En daar gaat je hond van braken, krijgt er diarree van of zelfs een ontsteking aan de alvleesklier. Pinda’s zijn eigenlijk geen noten vandaar dat pindakaas wel wordt verwerkt in voeding voor de hond. Maar teveel daarvan is natuurlijk ook niet goed vanwege het vet en let op Xylitol wat er vaak in wordt verwerkt, hier wordt je  hond heel erg ziek van.

eten-niet-aan-hond-geven-groente

Groente

Een hond mag best wel groente en fruit eten, maar zeker niet alle. Het is het beste om groente te pureren en te blancheren of te koken. Maar groenten zoals uien, prei, knoflook, avocado, tomaat en champigonos zijn giftig voor een hond. Ook pepers en paprika kun je beter niet geven, die itrriteren de maag van je hond namelijk behoorlijk. Wortel  zal je hond wel heerlijk vinden, net als zoete aardappel, pompoen, spinazie en boerenkool.

Fruit

Fruit kan dus ook gegeven worden maar pas op voor fruit waar pitten in zitten zoals druiven, kersen en de al eerder genoemde avocado. De pitten zijn echt niet goed voor je hond en zelfs giftig. Dit geldt dus ook voor krenten en rozijnen omdat die van druiven zijn gemaakt. Een stukje appel is prima maar wel zonder de pitjes. En banaan en kiwi bevatten veel vitamines die zelfs goed zijn voor je hond. Citroen en limoen kijken ze zelf meestal niet aan en dat is maar goed ook want ook deze zijn ook niet goed voor je hond.

zuivel-die-aan-hond-geven

Zuivel

Zuivel is vaak niet goed te verteren voor je hond omdat er lactose in zit. Dit is echt gemaakt voor mensen en niet voor dieren. Een beetje yoghurt mag als de hond dit verdraagt. Maar melk, karnemelk en room moet je echt niet geven. En ook kaas bevat veel lactose. De meeste honden kunnen een hoeveelheid van deze melksuiker niet goed afbreken. Een klein stukje prima maar niet vaak en niet veel. En vooral niet geven aan puppy’s. Je wilt je kleine pup tenslotte niet zien janken omdat het zo’n buikpijn heeft.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!