slimme-manieren-broccolistronken-gebruiken
Food & Drinks

4 slimme manieren om broccolistronken te gebruiken

Bij broccoli wordt op de een of andere manier voornamelijk de roosjes gebruikt, maar er zit een behoorlijk grote stronk aan die je prima kunt eten. Echt zonde dus om deze groente weg te gooien. Het is net zo lekker van smaak en zelfs veel voedzamer. Je kunt het in kleine stukjes of plakjes snijden en gewoon mee koken of bakken met je roosjes. Of er soep van maken. Maar als je alleen de roosjes wilt gebruiken geven wij je hierbij 4 opties om alleen de stronk te gebruiken.

1. Rauw eten

Snijd ze in dunne plakjes net als sashimi en eet ze rauw met wat olijfolie en zout. Of maak er reepjes van en zet als crudité op tafel met wortel en bleekselderij.

Geef er wat humus bij en een lekkere knoflook-yoghurt dip. Of je kunt in plaats van koolsla een broccolisla maken. Verder alles wat je normaal in de koolsla doet erbij en je hebt een nieuwe verrassende versie.

pesto-tips-broccolistronken

2. Pesto

Je kunt van veel dingen pesto maken en dus ook prima van de stronken van broccoli. Je doet in stukken gesneden broccolistronk in de keukenmachine samen met basilicum, parmezaanse kaas, knoflook, citroensap en olijfolie.

Draai het tot een pesto en je hebt een heerlijke spread. Of je doet het door de pasta. Je kunt dit natuurlijk ook met een staafmixer doen. Bovendien kun je pesto prima invriezen.

3. In blokjes of reepjes snijden

Als je ze brunoise snijdt, wat Frans is voor kleine blokjes, dan kun je ze goed verwerken in bijvoorbeeld de nasi. Of in wat grotere reepjes kun je het goed wokken.

Als je er een sausje bij maakt van wat oestersaus, sojasaus, rijstazijn, sesamolie, gember en zout en peper, heb je een heerlijk bijgerecht bij een rijst- of noodle gerecht.

broccoli-rijst-tips-broccolistronken

4. Broccolirijst en noodles

Je ziet het tegenwoordig overal liggen: groenterijst. En daar is broccolirijst er 1 van. Je kunt de stronk goed vermalen tot een groenterijst en dit verder dus als “gewone” rijst gebruiken.

Er zitten heel weinig koolhydraten in, daar wordt je vast ook blij van. Ook kun je het met een spiralizer tot noodles verwerken. Dit wordt ook gedaan met courgette, biet of wortel. En dan kun je het verwerken net als noodles.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!