Life & Health

Door deze gezonde avondsnacks slaap je elke nacht als een baby

snacks-avond-beter-slapen

Heb je moeite om in slaap te komen of om lekker door te slapen? Het kan zijn dat dit ligt aan de voeding die je ’s avonds eet. Om lekker te slapen, is het namelijk best belangrijk om kritisch te zijn welke soorten voedingsmiddelen je ’s avonds nog tot je neemt. Wij geven je tips welke snacks ervoor zorgen dat je ’s nachts lekkerder slaapt.

Eiwitrijke voeding zoals amandelen

Om met een lekker slaperig gevoel naar bed te gaan, is het verstandig om voedingsmiddelen met Tryptofaan te eten. Tryptofaan is een zogenaamd natuurlijk aminozuur met een slaapbevorderend effect. Je vindt deze stof terug in eiwitrijke voeding zoals yoghurt, melk, dadels, tonijn en noten. Neem bijvoorbeeld voor het slapengaan een handjevol amandelen.

Amandelen zijn namelijk niet alleen rijk aan gezonde vetten en vezels, maar ze bevatten ook magnesium, een mineraal dat bekend staat om zijn ontspannende effecten. Magnesium helpt bij het reguleren van neurotransmitters die betrokken zijn bij het slaap-waakritme, waardoor je sneller in slaap kunt vallen en langer kunt doorslapen.

slaap-voedingsmiddelen-amandelen

Kalmerende voeding zoals kersen

Ook het gelukshormoon serotonine zorgt ervoor dat je lekkerder gaat slapen. Om meer van dit stofje binnen te krijgen, kun je het beste koolhydraatrijke voeding eten. Serotonine wordt namelijk opgebouwd uit koolhydraten en tryptofaan. Door een kom havermout of een sneetje volkorenbrood te eten voor het slapengaan, geef je je lichaam een natuurlijke boost van melatonine, wat kan leiden tot een betere slaapkwaliteit.

Heb je geen zin om nog een snee brood naar binnen te werken, neem dan een handjevol kersen of drink kersensap. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kersen een goede bron van melatonine te zijn. Dit is het hormoon dat de slaap reguleert. Heb je te weinig melatonine, dan lig je ’s nachts waarschijnlijk een stuk erger te woelen. Trakteer jezelf daarom op een lekker bakje kersen voor het slapengaan. Niet alleen heel gezond, maar ook nog eens heel lekker.

slaap-voedinsgmiddelen-kersen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!