Living

Handig: zo maak je snel en makkelijk je jaloezieën schoon

jaloezieen schoonmaken makkelijk
Foto: Freepik / Eigen bewerking

Luxaflex, ook wel jaloezieën genoemd, is een praktische en decoratieve manier om zonlicht en nieuwsgierige blikken van de buren buiten te houden. Hoewel jaloezieën handig in gebruik zijn, is het schoonmaken van de vele lamellen een lastiger klusje. Gelukkig zijn we groot fan van slimme lifehacks en daarom delen we graag deze lifehack voor het schoonmaken van je jaloezieën.

Jaloezieën schoonmaken met sponsjes

Het schoonmaken van je jaloezieën kan aanvoelen als een vervelend en saai klusje. Tenslotte bestaat de raamdecoratie uit veel verschillende lamellen, die ieder na verloop van tijd flink wat stof opvangen. Tijdens het schoonmaken van je huis  heb je daarom niet vaak zin om de lamellen ook meteen af te stoffen. Eigen Huis en Tuin bedacht op dit saaie klusje een slimme en snelle lifehack.

De lifehack werkt als volgt: je neemt twee schuursponsjes en een schaar. Prik met de schaar een opening in elk sponsje. Neem dan een keukentang en schuif de sponsjes over beide grijpers van de tang. Vervolgens maak je je lamellen eenvoudig aan twee kanten schoon. Zo ben je een stuk sneller klaar!

Jaloezieën schoonmaken met microvezeldoekjes

Heb je veel stof op je lamellen of zijn ze erg vies, dan kun je ook een microvezeldoekje gebruiken. Om de lamellen snel schoon te maken, is het verstandig om ze eerst helemaal te sluiten. Dit helpt om de lamellen aan beide zijden te bereiken en voorkomt dat stof zich verspreidt terwijl je bezig bent. Gebruik dan eerst een stofdoek om voorzichtig losse stofdeeltjes te verwijderen.

Als je de lamellen helemaal hebt afgestoft, is het tijd om met een nat microvezeldoekje aan de slag te gaan. Doop het microvezeldoekje eerst in wat water en sop en veeg vervolgens voorzichtig over elke lamel. Zorg ervoor dat de doek niet te nat is, omdat overmatig water de lamellen kan beschadigen. Herhaal dit totdat je jaloezieën weer stralend schoon is.

luxaflex-schoonmaken-lifehack

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!