snel-schoon-20-minuten
Living

Maak je huis snel schoon in slechts 20 minuten met deze handige tips

Je kent het wel: over 20 minuten staan je gasten voor de deur en je huis is een bende. Je kunt natuurlijk beginnen om je wc snel schoon te maken met deze handige cola hack. Maar we hebben nog meer tips voor je om je huis in minder dan een half uur schoon en fris te krijgen. Dan smaakt dat wijntje met je vriendinnen daarna extra lekker.

Snel schoon voor het oog en de neus

Die deep cleaning bewaar je maar voor de lenteschoonmaak. Als je je huis snel schoon wilt maken, is het belangrijk dat je kiest voor de dingen die in het oog springen. Beperk je daarom tot de ruimtes die je gasten ook echt gaan zien. Stofzuig bijvoorbeeld alleen de huiskamer. Of laat een robotstofzuiger met dweil het werk doen.

Iets dat we zelf vaak vergeten zijn de geurtjes die in ons huis hangen. Voor de geuren in je eigen huis ben je ‘geurblind’: je ruikt ze zelf niet meer. Zet daarom voordat de gasten komen je ramen open en laat alles even doorwaaien. Deze luchtreiniger van de action gaat zelfs verder dan dat: hij verwijdert niet alleen nare luchtjes, maar zuivert ook de lucht van virussen en allergenen.

snel-schoon-huis-robotstofzuiger

Doe een Marie Kondo

De schoonmaakgoeroe Marie Kondo zegt het al: veel spullen zorgt voor veel gedoe. Zorg ervoor dat je altijd genoeg opbergruimte hebt en dat elk ding een eigen plek heeft. Zo ruim je in een handomdraai je troeperige huiskamer snel op. 

Een kamer waar alles netjes is opgeborgen ziet er meteen al schoon en opgeruimd uit. Bovendien scheelt het veel stress in je hoofd. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die hun rommel vaak niet opruimen ongelukkiger zijn dan mensen die dat wel doen. Lekker weggooien dus!

snel-schoon-marie-kondo

Het vochtige doekje is je beste vriend

Je kent hem misschien wel uit de corona tijd: het vochtige schoonmaakdoekje dat alles in één veeg snel schoon krijgt. Het doekje is al vochtig als je hem uit de verpakking haalt, dus je hebt geen allesreiniger en water meer nodig.

Perfect voor oppervlakken zoals je tafel, maar ook goed te gebruiken voor een snelle schoonmaakbeurt van de wc en je aanrecht (niet hetzelfde doekje gebruiken natuurlijk). De doekjes zijn een ideale hulp voor het snel schoon krijgen van je huis, en bovendien lekker goedkoop. Je haalt ze bijvoorbeeld al voor minder dan 1 euro bij de action.

snel-schoon-vochtige-doekjes SHOP NU VOOR 0,99

Snel schoon met huis- tuin en keukenmiddelen

Heb je geen schoonmaakmiddelen in huis? Dan is onderstaand filmpje iets voor jou. Het instagram account @creative_explained laat zien hoe je je huis snel schoon krijgt met natuurlijke middelen zoals azijn en citroen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een theezakje om die vervelende strepen op je spiegel te verwijderen? Of een vochtige doek en een strijkijzer om de ringen uit je houten tafel te krijgen? Onze handen jeuken om dit zelf thuis uit te proberen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Armen Adamjan (@creative_explained)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!