victoria's-secret-model-dowsyndroom
Beauty

Dit is Sofía Jirau, het eerste Victoria’s Secret-model met Down

We hebben een tijd gehad dat alleen bekende supermodellen als Victoria’s Secret Angels over de catwalk liepen. Het waren standaard dezelfde soort meiden die we terug zagen. Gelukkig is deze periode verleden tijd. Begin dit jaar lanceerde het lingeriemerk namelijk het eerste model met het syndroom van Down op de New York Fashion Week. 

Victoria’s Secret model met syndroom van Down

Het 26-jarige model uit Puerto Rico is mega trots op haar klus bij Victoria’s Secret. ‘Ooit droomde ik ervan, ik heb ervoor gewerkt en nu komt de droom uit.’ Schreef ze onder haar Instagram post begin dit jaar.

Het lingeriemerk werd in de jaren negentig bekend met modeshows waarvoor ze de bekendste topmodellen gebruikten die hun prachtige lingerie toonden aan het publiek. Elk jaar worden de shows nog groter en spectaculairder. Zo hebben we al mogen genieten van optredens van Rihanna, Jay-Z en Lady Gaga.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UK Model Mentor (@ukmodelmentor)

Afscheid nemen van weinig diversiteit

Wat is het toch fijn dat we steeds meer diversiteit overal zien. Zo schreven we al eerder over de verfilming van de Kleine Zeemeermin waarbij de hoofdrolspeelster zwart is. Ook zien we gelukkig niet meer alleen superslanke modellen op de catwalk voorbijkomen. De boodschap: ‘iedereen mag er wezen’, wordt steeds meer geuit.

Twee jaar geleden presenteerde Gucci al een model met het syndroom van Down. De toen 18-jarige Ellie was toen ook te zien in de Italiaanse Vogue. Voor het lingeriemerk Victoria’s Secret is het de eerste keer dat ze een andere weg inslaan. Dit zou waarschijnlijk ook te maken nadat het kritiek in de loop der jaren was toegenomen. Het merk zou met haar ‘angels’ te weinig divers zijn en beloofde beterschap. Daar hebben ze zich dus goed aan gehouden!

model-downsyndroom-victoria's-secret

Model Sofía Jirau uit Puerto Rico

Sofía werkt als sinds 2019 als model. Een jaar later viel ze op tijdens de New York Fashion Week en stond ze onder andere in de Mexicaanse Vogue. De blondine zit niet stil, want ze heeft ook haar eigen lijn met kleding en accessoires.

Daarnaast is ze ook onder een campagne gestart onder de naam Sin Límites (geen grenzen) voor meer bewustwording over het syndroom van down. ‘Iedereen kan zijn dromen verwezenlijken’ zei ze eerder tegen het tijdschrift People. Wij kunnen niet wachten om haar te bewonderen tijdens de volgende show.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Revista Globo (@turevistaglobo)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!