sokken-in-sandalen-modetrend-2023
Style

Sokken in sandalen zijn hot en zo draag je ze trendy in 2023

Je hebt ze misschien al voorbij zien komen op Instagram: de influencers die op de Parijs Fashion Week op straat flaneerden terwijl ze dikke sokken in sandalen dragen. Hoewel dit voorheen nog een mode-flater was die met name door vaders op vakantie werd gedragen, zijn sokken in sandalen nu één van de modetrends voor de lente en zomer van 2023.

Sokken in sandalen: populaire modetrend

De trend om sokken in sandalen werd al in 2020 gesignaleerd bij onder andere Prada en Gucci en werd ook snel door influencers overgenomen. De trend is de ultieme combinatie tussen fashionable en comfortabel, want het gaf de influencers de kans om zelfs in hun dure pumps een lekkere dikke sok te dragen. En dat scheelt in deze gure winterdagen heel wat koude voeten.

Ook dit jaar is de trend nog volop aanwezig. Zo liepen er op de catwalk van onder andere Dior modellen met zwarte sokken in hoge pumps. Ook dit seizoen staat in het teken van kleding die zich comfortabel om het lichaam kleden, zonder daarin zijn elegantie te verliezen. En wat is er nou heerlijker dan in  lekker dikke warme sokken over straat gaan?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

Sokken in sandalen of pumps

Ook leuk aan deze trend: je kunt er alle kanten mee op. Zo signaleerden we al dikke wollen sokken in Birkenstocks, dunne felgekleurde sokken in open pumps en kwamen er afgelopen seizoen veel hoge sokken tot over de knie voorbij. De keuze is reuze, en het advies is vooral dat je lekker moet doen wat jij mooi vindt staan.

Weet je niet zo goed hoe je deze trend het beste kan dragen? Begin dan met een dikke wollen sok in crème of pastelkleur en draag deze met je Birkenstocks. Combineer dat met een casual jeans en een fijne blouse en je bent helemaal ready voor het nieuwe lenteseizoen. Heb je ’s avonds een feestje of wil je iets sjiekers? Draag dan een lange wollen kniesok in een open pump. Elegant en ook nog eens lekker warm. Wat ons betreft mag deze trend nog lang blijven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!