Style

Prada voor een prikkie: bij Something Borrowed huur je unieke designer items

something borrowed huur designer items
Foto: So Pr / Something Borrowed

Heb je deze zomer nog een feestje in het vooruitzicht, maar geen leuke outfit? Een fashionable outfit vinden die ook nog eens betaalbaar is kan knap lastig zijn. Het nieuwe high fashion rental concept Something Borrowed biedt een fijn alternatief: geweldige designer items die je voor een dag, week of zelfs een maand kunt huren. Womanly sprak met de oprichtsters Georgie Simons en Carla Rovaris over het bijzondere concept. 

Betaalbare designerstukken voor iedereen

Het online platform Something Borrowed is ontstaan vanuit de diepgewortelde wens van Georgie en Carla om mensen meer zelfvertrouwen te geven door middel van hun kledingkeuzes. Ze begrijpen hoeveel invloed een geweldige outfit kan hebben op je humeur, en ze willen dit gevoel graag delen met een zo breed mogelijk publiek. Hierbij maken ze geen onderscheid tussen mannen en vrouwen; ook mannen huren regelmatig prachtige items.

Met ‘Something Borrowed’ willen de twee vrouwen high fashion – bijvoorbeeld merken als Loewe, Charo Ruiz en Bottega Veneta– beschikbaar maken voor iedereen, voornamelijk de items die zijzelf dolgraag zouden willen bezitten. Dit alles wordt mogelijk gemaakt tegen een fractie van de prijs die je zou betalen als je een designerstuk zelf zou kopen. Hierdoor wordt het voor iedereen in Nederland mogelijk om de mooiste outfits te dragen zonder hier een buitensporig hoge prijs voor te betalen.

something-borrowed-huren

Passie voor mode en duurzaamheid

Georgie en Carla hebben beiden een grote liefde voor high-end merkkleding. Terwijl ze zelf enkele designerstukken in hun eigen kast hadden hangen (die ze nu ook verhuren via hun webshop), realiseerden ze zich dat niet iedereen de gelegenheid heeft om dergelijke bijzondere items aan te schaffen. Daarbij behoort de mode-industrie wereldwijd tot een van de meest vervuilende sectoren. Vanuit deze inzichten ontstond het idee voor ‘Something Borrowed’.

‘Wist je dat een vrouw gemiddeld 20 kledingstukken in haar kast heeft die ze slechts één keer draagt? En dat we in Nederland jaarlijks maar liefst 236 miljoen kilo aan textiel weggooien? Deze verontrustende cijfers willen wij graag veranderen. Door kleding te huren bespaar je niet alleen geld en ruimte in je kast, maar draag je ook bij aan het behoud van onze planeet.’ En wat is er nou leuker dan naar een bruiloft gaan met een prachtige Jacquemus onder je arm?

something-borrowed-designer-tassen

Gemakkelijk huren en retourneren (zonder te wassen!)

Het huren van outfits moet voor de klant zo eenvoudig mogelijk zijn. Daarom kunnen klanten de items ongewassen terugsturen. ‘Veel klanten vinden het spannend om kleding te wassen, omdat het vaak om kwetsbare stoffen gaat. Daarom kunnen ze de items gewoon ongewassen retourneren. Bovendien zorgen wij ervoor dat we de items zo milieuvriendelijk mogelijk schoonmaken. We werken samen met partners die gespecialiseerd zijn in duurzaam reinigen.’

Ook over de maatvoering is goed nagedacht. Stel je hebt een bijzonder item gezien, maar hoe weet je zeker dat het past? ‘Op de website staat per kledingstuk aangegeven welke lichaamsvorm er het beste bij past. Ook vermelden we de maat van het item. En als je dan nog twijfelt, kun je ons gewoon een WhatsApp-bericht sturen. Onze stylist neemt dan contact met je op om samen te kijken of je keuze bij jouw maten past.’

something-borrowed-kleding

‘Something Borrowed’ voor een dag, week of maand

Sinds kort biedt het platform ook de mogelijkheid om kleding voor een maand te huren. ‘We merken dat onze klanten de kleding voor langere tijd willen huren, bijvoorbeeld tijdens hun vakantie. Zo kunnen ze ook op vakantie genieten van nieuwe, leuke outfits zonder een hele nieuwe garderobe aan te schaffen.’ Dat de vraag naar het huren van items voor langere periodes toeneemt, begrijpen we maar al te goed. Wij zien onszelf al op het strand flaneren met die schitterende gehaakte Prada totebag.

De oprichtsters hebben nog meer plannen voor de toekomst. Later dit jaar willen ze klanten de mogelijkheid bieden om hun eigen designerstukken via het platform van ‘Something Borrowed’ aan te bieden. Als jouw kledingstuk wordt verhuurd, ontvang je een deel van de huurprijs. En als je het item toch weer in je eigen kast wilt hebben, neem je het gewoon terug. Op deze manier helpen we elkaar aan de mooiste outfits én dragen we bij aan een duurzame toekomst. Wat ons betreft een win-win situatie!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!