Geld & Carrière

Zoveel spaargeld heeft een vijftigplusser in Nederland gemiddeld

spaargeld-vijftigplusser-gemiddeld
Foto: Freepik

In deze tijd, waarin de levenskosten flink zijn gestegen, kan het soms best een opgave zijn om maandelijks nog wat geld opzij te zetten. Toch is het fijn om wat spaargeld op de bank te hebben staan. Nederlanders staan van oudsher bekend als goede spaarders, maar is dat nog steeds zo? En ben jij tevreden over het spaargeld dat je nu op de bank hebt staan? Womanly zocht uit hoeveel geld een vijftigplusser in Nederland gemiddeld heeft gespaard. 

Gemiddelde spaargeld vijftigplusser

Het is geen geheim dat Nederlanders van koopjes houden en graag op zoveel mogelijk manieren geld besparen. Daarom zouden we verwachten dat de gemiddelde Nederlander best wat geld op zijn spaarrekening heeft staan. Toch zijn de kosten de laatste jaren zo snel gestegen, dat dit geld snel verdampt. Daarom waren we erg benieuwd hoeveel spaargeld de gemiddelde vijftigplusser op zijn spaarrekening heeft staan.

Om een goed beeld van de bedragen te krijgen, raadpleegden we de website van KNAB. Het gemiddelde spaarbedrag van Nederlanders in de leeftijd 45-55 jaar ligt op €47.200, en in de leeftijdscategorie 55-65 op € 60.400. De mediane spaarbedragen (dit betekent dat de helft van de Nederlanders een hoger en de helft een lager spaarbedrag heeft) liggen op respectievelijk € 20.300 en € 25.200. Nog best een aardig bedrag dus!

spaargeld-vijftigplusser-nederland-sparen

Hoeveel spaargeld zou je moeten hebben?

Gemiddeld ligt het spaarbedrag van Nederlanders rond de € 46.300, zo blijkt uit de meest recente cijfers van het CBS. Geen zorgen als jouw spaarbedrag een stuk lager ligt, want de rijkere huishoudens trekken dit gemiddelde sterk omhoog. Daarom kun je beter kijken naar het mediane spaarbedrag in Nederland. Het mediane spaarbedrag is €18.200, een stuk lager dus.

Ligt jouw spaargeld onder of boven dit bedrag? Het Nibud adviseert om maandelijks 10% van je inkomen opzij te zetten op een spaarrekening. Is je inkomen niet voldoende om elke maand te kunnen sparen, bekijk dan onze tips voor het genereren van een passief inkomen. Wie weet verdien je dan voldoende om een aardig spaarpotje te kunnen creëren.

spaargeld-vijftigplusser

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!