Style

Die strakke Speedo voor mannen maakt trendy comeback in 2023

speedo-mannen-trend
De Speedo is weer helemaal in (Foto: Freepik).

Sommige trends zien we liever niet meer terug. Zo kregen we de kriebels toen we een tijdje geleden hoorden dat sokken in sandalen weer helemaal hot waren. Nog erger vinden we stiekem wel de speedo: de strakke zwemslip die ook wel ballenknijper wordt genoemd. Jarenlang was dit mini broekje uit de mode. En terecht! Nu is deze zwembroek toch weer bezig met een flinke opmars.

Speedo is weer helemaal terug van weggeweest

Volgens AD.nl staat dit mini broekje bij de Britten bekend als parkiet smokkelaar (‘budgie smuggler’). Klinkt niet best! Toch gaat het niet slecht met Speedo. Dit jaar zijn de verkoop en bestellingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika met meer dan 200 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar, meldt het AD. Achja, misschien is het gewoon een kwestie van wennen en moeten we onze mening bij gaan schaven.

Zo moesten we toen ook even slikken bij het idee dat rokken voor mannen ineens trendy werden in modeland. Uiteindelijk zijn het natuurlijk de mannen die het aan moeten. Als we dan toch op het positieve overgaan: met een speedo is niets, maar dan ook niets meer een verrassing. Zo weet je meteen wat voor vlees je in de kuip hebt. Daarnaast is hij ook perfect om mee te zonnen; je krijgt namelijk niet meer zo’n enorme korte broek afdruk ervan. speedo-mannen-zwembroek

Speedo is hygiënisch en handig

Stylist Bastiaan van Schaik vertelt aan het AD dat hij niet verwacht dat alle mannen massaal op het Nederlandse strand zullen flaneren in dit strakke broekje. Ben je deze vakantie in Italië of Frankrijk? Dan kan het zomaar eens zijn dat er een zongebruind lijf met daaronder een Speedo uit de zee komt lopen.

In het land van de stokbroden is het soms zelfs verplicht in de zwembaden om een Speedo te dragen. Dit broekje is namelijk een stuk hygiënischer omdat hij snel droogt. Bij een boxershort zwembroek doe je er vaak nog een katoenen onderbroek onder en deze blijft lang vochtig. In Australië is de strakke slip nu ‘een van de best verkochte stijlen’, meldt Kirsty Saddler van Speedo aan CNN.

Speedo in Nederland een trend?

Overigens is de trend-onder sommige doelgroepen- volgens Nederlandse stylist van Schaik nooit helemaal weggeweest. Denk bijvoorbeeld aan de wedstrijdzwemmers of een deel van de homogemeenschap. Ook shinen veel ‘Instagrammers’ met de Speedo. Deze mannen zijn ontzettend veel bezig met hun lichaam en willen graag laten zien wat ze in huis hebben. We moeten eerlijk zeggen dat het bij Ferry Doedens zeker niet verkeerd staat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ferry Doedens (@ferrydoedens)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!