Life & Health

Sperma doorslikken: gezond of beter niet?

sperma-doorslikken-gezond-of-niet

Houden jij en je partner wel van een beetje spanning en verschillende standjes onder de lakens? Dan ben je vast ook niet vies van het doorslikken van het mannelijke – uhm – goedje. Op het moment zelf ben je als het goed is niet bezig met de voedingswaarde van datgene wat je doorslikt, maar later vraag je je wellicht af of het nou eigenlijk gezond is om te doen. No worries, Womanly zocht het voor je uit. 

Langer jong door sperma doorslikken

We beginnen meteen met het goede nieuws: uit meerdere onderzoeken blijkt dat het doorslikken van sperma niet schadelijk is voor de gezondheid. Het blijkt zelfs diverse gezondheidsvoordelen bij zich te dragen. Zo ontdekten Oostenrijkse onderzoekers dat sperma een bestanddeel bevat dat spermidine heet. Dit stofje zorgt ervoor dat menselijke immuuncellen langer blijven leven. Deze zorgen er op hun beurt voor dat de cellen minder schade door veroudering opliepen.

Deze afgenomen celschade zorgt ervoor dat de cellen langer blijven leven. Hierdoor verlengt spermidine de levensduur van mensen en voorkomt het ziektes als Alzheimer en Parkinson. Wil je wel van deze werking profiteren, maar zie je het niet zitten om hiervoor bij een man aan te kloppen? Het werkzame stofje zit gelukkig ook gewoon in bepaalde voedingsmiddelen, zoals pompelmoezen en sojabonen.

sperma-doorslikken-veroudering

Sperma doorslikken erg gezond

Sperma doorslikken kan dus geen kwaad, maar helpt je lichaam mee om langer jong te blijven. En naast het tegengaan van celveroudering heeft het witte goedje zelfs nog meer gezondheidsvoordelen. Zo bevat het mannelijk zaad veel voedingsstoffen zoals magnesium, calcium, vitamine B, zink en eiwitten in. Een ‘dosis’ doorslikken kan dus zelfs bijdragen aan je algemene gezondheid.

Toch is het oppassen geblazen als je het bed met meerdere bedpartners deelt. Het de gezondheidsvoordelen van sperma doorslikken werken namelijk het beste als dit met één vaste bedpartner gebeurd: het lichaam herkent de zaadcellen van de man die vaker ‘op bezoek’ komen. Ook kan het doorslikken van sperma SOA’s met zich meebrengen, zoals chlamydia, gonorroe of syfilis. Ken je iemand nog niet zo lang of weet je niet zeker of deze onlangs een SOA – test heeft gedaan, gebruik dan altijd een voorbehoedsmiddel.

sperma-doorslikken-veilig

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!