Life & Health

Zo verban je voorgoed die ellendige spinnen uit je huis

spinnen-verwijderen-huis
Zo houd je spinnen voorgoed uit je huis (Afbeelding: unsplash)

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: ben je net klaar om je schone bed in te stappen, zie je opeens iets zwarts en harigs op de muur zitten. Iek! Net als muggen houden we deze ongenode gasten liever buitenshuis. Gelukkig bestaan er manieren om spinnen uit huis te houden zonder schadelijke chemicaliën te gebruiken. In dit artikel delen we een aantal effectieve methoden om spinnen voorgoed uit je huis te verbannen. 

Ga langs alle moeilijke hoekjes en kieren

Deze tip spreekt misschien voor zich, maar spinnen zijn wel degelijk gek op de iets minder schone en opgeruimde huizen. Ze verstoppen zich namelijk graag in allerlei stoffige hoekjes en kieren, vooral die hoekjes waar je met een stofzuiger moeilijk bijkomt. Een fikse zomerschoonmaak kan dus helpen om al die ongenode gasten uit je huis te verwijderen.

Door regelmatig te stofzuigen en te vegen, verwijder je niet alleen hun potentiële schuilplaatsen, maar ook eventuele webben die ze hebben gemaakt. Controleer vooral plekken zoals achter meubels, in kasten, onder je bed en op zolder. Vergeet ook niet om onder bedden en langs plinten te stofzuigen.

spinnen-huis-stofzuigen

Ruim goed op en sluit kieren af

Nu je toch lekker aan het schoonmaken en stoffen bent, is de angst voor spinnen ook een goede motivatie om eens door je spullen te gaan. Spinnen houden er namelijk van om zich in donkere plekjes te verstoppen, en houden zich dan ook graag tussen je spullen schuil. Berg kleding op in afgesloten kasten en zorg ervoor dat je geen stapels tijdschriften, dozen of andere rommelige voorwerpen hebt waar spinnen zich in kunnen verbergen.

Houd ook je buitenruimten opgeruimd, zoals de tuin, om te voorkomen dat spinnen gemakkelijk naar binnen komen. Heb je de spinnen eenmaal met succes uit je huis verjaagd, zorg er dan voor dat ze niet meer makkelijk binnenkomen. Ga je ramen en deuren na en plak de kieren af met speciale tochtstrips. Hou je in de zomer graag je raam open, installeer dan een hor.

spinnen-buiten

Gebruik natuurlijke middelen

Net als wij mensen hebben spinnen een hekel aan sommige luchtjes. Zo houden ze absoluut niet van pepermunt, citroen en azijn. Wil je je huis zo onaantrekkelijk mogelijk maken, zorg er dan voor dat je een van deze geuren door je huis verspreidt. Meng bijvoorbeeld wat pepermuntolie met water in een sprayflacon en spray het goedje bij je ramen en over je vensterbank. Hetzelfde geldt voor azijn.

Ben je geen fan van deze geuren, wrijf dan met een citroenschil over de plekken waar je wel eens een spin ziet verschijnen. De kans is groot dat ze na het ruiken van de citroengeur snel het hazenpad kiezen. Nog een opvallend feitje: spinnen hebben een hekel aan kastanjes. Heb je deze nog ergens liggen, etaleer ze dan in je vensterbank. Zo heb je snel en makkelijk een spinnen-vrij huis.

spinnen-vrij-huis-pepermuntolie-bol-com

SHOP NU VOOR 8,75

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!