Food & Drinks

Zo maak je zelf een heerlijk Split shotje met Licor 43

split-shotje-licor-43

We zijn allemaal wel groot geworden met een Split ijsje. Je weet wel, dat ijsje waarvan je nou niet weet of je hem onder de waterijsjes of roomijs moet benoemen. Hoeft ook eigenlijk niet, want deze heerlijkheid bevat van binnen zacht vanille-ijs en is bedekt met een frisse laag sinaasappel waterijs; 2 in 1 dus. Het is bijna net zo’n klassieker als het rakketje en de Calippo. Womanly heeft een recept gevonden waarmee je een split shotje kan maken.

Wat heb je nodig?

Eigenlijk maak je dit Split shotje voor 4 personen heel simpel met maar 3 ingrediënten. Het volgende heb je hiervoor nodig: sinaasappelsap, slagroom en natuurlijk de heerlijke Licor 43. Wij kunnen altijd zo genieten van dit alcoholische drankje. Niet zo gek dat we daarom ook 5x de allerlekkerste Licor 43 cocktails voor elke gelegenheid op een rijtje hebben gezet.

Wist je dat er zelfs een experiencia Licor 43 in de Spaanse stad Cartagena bestaat? Je krijgt daar een rondleiding in de fabriek van Licor 43 en leert daar alles over de geschiedenis van het drankje. Daarnaast kun je hier ook de beste cocktails met het drankje proeven. Wie wilt dat nou niet?  Zou toch leuk zijn als deze er ook bij staat.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Licor43nl (@licor43nl)

Zo maak je het Split shotje

Sterk in de keuken verrast ons altijd weer met geniale recepten. Zo maken ze je niet alleen blij met drank recepten zoals de Fristi rum,  maar bereiden ze ook zelf kipnuggets of sushi bitterballen. Alle recepten zijn heel gemakkelijk. Zo ook dit split shotje waar je slechts 135ml (versgeperste) sinaasappelsap, 100 ml slagroom, 1 theelepel poedersuiker en 40 milliliter Licor 43 voor nodig hebt. Oja, vergeet ook niet de cocktailshaker en shotglaasjes.

Stap 1

Allereerst schenk je de Licor 43 in de cocktailshaker. Daarna doe je de sinaasappelsap (liefst versgeperst) door een zeefje in de cocktailshaker. Door het vruchtvlees kan het zijn dat je drankje niet goed doorloopt door het zeefje. Met de bolle kant van een theelepel kun je in het zeefje roeren, dan loopt het beter door.

Stap 2

Klop de slagroom een beetje op, maar niet totdat hij stijf is. Hoe meer slagroom hoe beter. Dat is namelijk makkelijker luchtig te krijgen dan kleine hoeveelheden. Doe vervolgens een klein beetje slagroom en wat ijsklontjes in de cocktailshaker. Sluit de shaker en schud hem heel goed.

slagroom-opkloppen-split-shotje

Stap 3

We zijn nu aangekomen bij de allerlaatste stap voordat je van het shotje kan gaan genieten. Schenk het shotglaasje voor driekwart vol. Vul dan de rand aan met de slagroom. Nu is je shotje helemaal klaar om te drinken. Cheers! Wil je het liever op beeld zien hoe je het shotje moet maken? Bekijk dan de video van Sterk in de keuken hieronder. Zit je er helemaal lekker in? Probeer dan ook eens de hemelse Flügel Raket cocktail. Jouw zomer kan niet meer stuk met al die lekkere drankjes.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!