sport-oefeningen-kids
Life & Health

De 3 leukste sportoefeningen om met je kinderen te doen

Als moeder heb je niet veel tijd voor jezelf. Je work-out bij de sportschool schiet er dan ook vaak bij in. Toch blijf je graag fit en gezond, zeker nu de zomer er weer aan komt. De oplossing? Betrek je kinderen bij je sportoefeningen, door er bijvoorbeeld een leuk spel van te maken. Zo train je op een leuke manier samen en kom jij aan je beweging toe. Womanly tipt je 3 sportoefeningen die je samen met je kids kan doen. 

1. Ouderwets meespelen

Nadat ze de hele dag in de schoolbanken hebben gezeten, moeten je kinderen hun energie kwijt. Waarschijnlijk spelen ze maar al te graag buiten met een bal, springtouw of skeelers. Een makkelijke tip om meer beweging te krijgen is om gewoon mee te doen met de spelletjes van je kinderen. Wist je bijvoorbeeld dat touwtje springen een ideale workout is om snel af te vallen?.

Wil je een meer gerichte workout? Bedenk dan zelf een spel met een win-element erin. Kinderen zijn competitief en houden van spelletjes met een duidelijk doel. Zet bijvoorbeeld een parcours uit met diverse balspelletjes, een spring- en hardloop challenge en natuurlijk een prijs voor de winnaar. Bij zonnig weer leg je een parcours uit in het park en nodig je ook de vriendjes van je kinderen uit. Voor je het weet hebben jullie een actieve sportdag achter de rug.

hoka-sport-kinderen

2. Samen hardlopen met Hoka

Als je kinderen al wat ouder zijn, vinden ze het waarschijnlijk leuker om mee te doen met je eigen trainingsschema. Vanaf ongeveer zes jaar kunnen ze al met je mee rennen. Belangrijk is daarbij wel dat je het hardlopen met je kind langzaam opbouwt. Een half uur hardlopen is goed te doen voor een kind van zes jaar, maar zorg wel dat het tempo niet te hoog ligt en dat je kind niet te vermoeid raakt. Begin met korte stukjes in een tempo van ongeveer 8 kilometer per uur en bouw het langzaam op.

Ook erg belangrijk bij het hardlopen: zorg ervoor dat je kind comfortabel loopt en goede schoenen draagt. Slecht zittende schoenen kunnen leiden tot blessures en lichamelijk ongemak. Kies daarom voor een goede sportschoen.  Het merk Hoka heeft een nieuwe lijn speciaal voor kinderen. Deze schoenen zijn ontworpen om de voeten van je kinderen optimaal te ondersteunen tijdens het sporten. De vrolijke en felle kleuren maken de schoenen bovendien erg populair bij je kids. En ook fijn om te weten: de schoenen zijn geproduceerd van duurzaam materiaal.

hoka-schoen-kinderen

3. Apenkooien voor volwassenen

Nog een laatste tip waar je kind zijn nieuwe felgekleurde sportschoenen kan showen: de glow-in-the-dark Apenkooi voor kinderen en volwassenen. Deze workout staat garant voor hilarische momenten en heel veel plezier. Stiekem is het ook voor jou geweldig om weer te genieten van dit klassieke basisschool-spelletje. Tijdens het Apenkooien leg je een parcours af met  allerlei hindernissen, terwijl je rondvliegende ballen probeert te ontwijken.

Je kind en jij zullen tijdens de glow-in-the-dark apenkooi lekker opvallen met jullie neon-gekleurde Hoka sportschoenen. Hoka ontwierp namelijk een speciale lijn om het sporten onder kinderen te stimuleren. Deze schoenen zitten niet alleen super comfortabel, maar zie zien er ook nog eens heel cool uit. Heeft je kind moeite om in beweging te komen? Met deze sportschoenen trek je hem of haar zo over de streep. Zo leert je kind vanzelf dat samen bewegen niet alleen gezond, maar ook nog eens ontzettend leuk is.

hoka-sportschoenen-kinderen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!