Health

Dit zijn by far de allerbeste sportoefeningen om af te vallen

sportoefeningen-afvallen
Foto: Freepik

We kennen het allemaal: je staat meerdere keren per week te ploeteren in de sportschool maar je ziet geen verandering. Doe je iets niet goed? Of moet je nog vaker gaan trainen? Door ons artikel over hoe vaak per week je moet sporten weet je in ieder geval dat je genoeg aan het trainen bent. Nu houden we er allemaal niet van om uren in de sportschool te staan. Dus bij deze geven we jullie tips over wat de beste sportoefeningen zijn. Zodat je binnen de kortste keren verandering ziet.

Squatten

Door te squatten gebruik je enorm veel spieren. Namelijk je bovenbenen, hamstrings, knieën, billen, heupen en enkels. En door veel spieren te trainen verbrand je veel calorieën. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat dat effectiever is dan maar één spier te gebruiken. Daarnaast kan je ook nog eens squatten met gewichten waardoor de oefening nog meer effect heeft.

allerbeste-sportoefeningen-af-vallen

Cardio oefeningen

Cardio sportoefeningen zijn er voor bedoeld om de hartslag te verhogen. Denk aan hardlopen, fietsen, zwemmen, etc. Het mooie aan deze oefeningen is dat je het op je eigen tempo kunt doen en je altijd calorieën verbrand. Je kunt er zoveel tijd aan besteden als je wil.

-allerbeste-sportoefeningen-af-vallen-

Burpees

Vele mensen vinden de burpee-oefening verschrikkelijk. Deze oefening is een combinatie tussen een plank, een push-up, een squat en een sprong. Het is een van de beste oefeningen om de stofwisseling een boost te geven en het verbrand ontzettend veel vet in een korte tijd.

Touwtjespringen

Touwtjespringen is een effectieve sportoefening waarmee je je hele lichaam traint en veel calorieën verbrand. Het verbetert je uithoudingsvermogen, coördinatie en springvermogen. Daarnaast moet je scherp blijven, want je wil niet over dat touwtje vallen. De cognitieve vaardigheden worden dus ook meteen even getest. De perfecte oefening om af te vallen!

-allerbeste-sportoefeningen-af-vallen

Lunges

Als je deze sportoefening 15 tot 20 minuten volhoudt dan verbrand je zo’n 100 calorieën. Je traint jezelf helemaal in het zweet en je krijgt er goed gevormde billen en benen van. Daarnaast bouw je ook nog eens spiermassa op, dus je zult zeker afvallen van deze oefening.