Food & Drinks

Zo krijg je die vieze stank na het gourmetten uit je huis en kleding

stank-gourmetten-huis-kleding-lidl
Foto: Silvercrest gourmetstel Lidl

Met de feestdagen zijn we volop aan het gourmetten. Heerlijk een paar visjes en vleesjes op die plaat en je hebt naast wat sausjes niets meer nodig. Wij houden ervan! Waar we wat minder gek op zijn is die vieze geur in je huis na afloop. Ook je kleding ruikt als snel naar het plaatselijk afhaalrestaurant bij jou in de buurt. Hoe je die stank eruit krijgt? Wij hebben hét antwoord.

Gourmetlucht gemakkelijk voorkomen

Kerst is net afgelopen, maar vaak trekken we die gezellig dagen nog wel even door. Hoe gezellig is het om met je vriendengroep 3de kerstdag of zelfs 4de kerstdag te vieren? Het kan allemaal! Ook tijdens oud en nieuw is gourmetten mega populair. Je koopt wat vleespakketten, knalt het op die plaat en klaar is kees. Een nadeel is dan wel weer die stink achteraf. Als je erin zit merk je er vrij weinig van. Achteraf ruik je het pas aan je kledingstukken. Dit komt natuurlijk omdat je tijdens het bakken op de eettafel geen afzuigkap hebt hangen.

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Wist je dat een pannetje azijn op het vuur bijvoorbeeld mega goed kan helpen? Dit neutraliseert namelijk andere luchtjes. Zet tijdens het gourmetten een pannetje water met azijn op het fornuis en laat het op een laag vuurtje staan. Geen azijn in huis? Ook gemalen koffie op een schaaltje helpt om de geurtjes te verwijderen. Daarnaast is de luchtbevochtiger van de Action ook een topper om die nare geurtjes uit huis te krijgen.

gourmetten-tafel

Na het gourmetten ruikt je huis en kleding weer heerlijk

Ruik je die stank nog steeds na bovenstaande tips? Dan moet je er toch nog even wat extra’s aan doen. Na het uitbuiken heb je misschien niet zo’n zin om alles uitgebreid schoon te maken maar toch kan dit enorm helpen. Laat het gourmetstel niet de hele avond op tafel staan. Nadat het is afgekoeld, kun je dit het best zo snel mogelijk schoon maken. Zo krijgen die vieze aangebrande restje geen schijn van kans om je eetkamer te laten stinken.

Niet alleen je huis kan vaak een opfrisbeurt gebruiken, maar ook je kleding. Heb je geen tijd om een wasje te doen en wil je deze met de volgende feestdag alweer aan? Baking soda is voor jou dé oplossing. Leg de kleding neer en besprenkel dit met baking soda en laat het een paar uur intrekken. Vervolgens spoel je het af en laat je het drogen. De geur is nu weg. Ben je trouwens nog opzoek naar een goedkoop gourmetstel? De Lidl verkoopt onderstaand gourmetstel in hun webshop voor maar 17.99 euro.

SHOP NU VOOR 17,99

gourmetten-gourmetstelsel-lidl

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!