Life & Health

Deze drankjes zijn de perfecte match met jouw sterrenbeeld

sterrenbeeld-match-drankjes

Nog één dagje en Dry January is officieel voorbij. Of je nu braaf de hele maand alcoholvrije wijn hebt gedronken of soms toch een klein slokje meedronk: vanaf februari kun je weer helemaal los. Een maand geen alcohol drinken brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee, maar we zijn toch blij dat we deze maand weer een borreltje mogen drinken. Om de maand goed te beginnen bekeken we welk drankje het beste bij welk sterrenbeeld past. Weet je meteen wat je vandaag bij de slijterij moet inslaan. Cheers!

Ram – Suikervrije wijn

De Ram mag dan van een goed feestje houden, de gezondheid staat altijd op nummer 1. Deze stuiterbal vol energie en levenslust heeft er een hekel aan als een kater het lichaam afzakt en moe maakt. Daarom zul je de Ram niet vaak dronken zien, want de dag erna moet er weer flink gesport worden.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig veel alcoholvrije alternatieven, waarmee je toch van een borrel kan genieten. Voor de Ram die toch graag een beetje tipsy wordt is er alsnog een gezondere wijn variant beschikbaar: deze wijn bevat geen suiker en heeft minder calorieën dan gewone wijn. Proost!

Stier – Autodrop bier

Geen oranje wijn of ingewikkelde cocktails voor de Stier: dit sterrenbeeld is de aanhanger van het motto: ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Een gezellig biertje in de plaatselijke kroeg is dan ook meer dan prima voor het praktisch ingestelde sterrenbeeld.

Toch kan de Stier zich soms geroepen voelen om iets van de bekende weg af te stappen. In dat geval is een grappig speciaalbiertje zoals bier dat naar Autodrop smaakt een goede optie. Net even wat anders dan het vaasje van de tap.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Autodrop (@autodropnl)

Tweelingen – Wijnkraan

De charmante en sociale Tweelingen voelt zich op z’n best bij een borrel waar veel gelachen en gepraat wordt. De filosofische Tweelingen is graag aan het woord en houdt van een stevige discussie.

Tijd voor het maken van ingewikkelde cocktails heeft de Tweelingen dan ook niet. Dit sterrenbeeld gaat graag voor het gemak, zodat er meer tijd overblijft voor het entertainen van de gasten. De wijnkraan voor in huis is dan ook de perfecte uitvinding voor de Tweelingen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Womanly (@womanly_nl)

Kreeft – Baileys Salted Caramel

De sympathieke Kreeft houdt van gezelligheid en van vertrouwde dingen. Dit sterrenbeeld blijft graag bij de drankjes die bekend zijn en waarvan de Kreeft weet dat ze sowieso lekker smaken. Kom niet aan het recept van de Kreeft: als deze zich bekritiseerd voelt, kan hij scherp uit de hoek komen.

De Baileys Salted Caramel Hot Chocolate is het perfecte gezellige,vertrouwde drankje dat de Kreeft altijd blij maakt. De Kreeft houdt van gezelligheid en zal dit drankje dan ook met liefde voor vrienden en familie maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Baileys Irish Cream (@baileysofficial)

Leeuw – Champagne

Het leven is niks zonder een beetje glitter en glamour, aldus de Leeuw. Dit sterrenbeeld viert het leven het liefst elke dag zo uitbundig mogelijk. het sterrenbeeld deelt zijn liefde voor het leven graag met anderen en zal dan ook graag z’n portemonnee trekken als de rekening op tafel komt.

En dat is voor de entourage van de Leeuw mooi meegenomen, want de Leeuw is ook dol op luxe. Het liefst drinkt dit sterrenbeeld elke dag Moët champagne uit glazen met een gouden randje. Voor degenen die het niet kunnen veroorloven om zich elke week onder te dompelen in het echte spul, is hier een recept voor een sjieke cocktail met cava.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Licor43nl (@licor43nl)

Maagd – Limoncello

De praktische en bescheiden maagd heeft geen interesse in drankjes met al te veel toeters en bellen. Dit sterrenbeeld houdt van een lekker drankje na het eten dat rustig gedronken kan worden tijdens het hebben van een goed gesprek.

Limoncello is het down-to-earth maar toch super stijlvolle drankje dat perfect past bij het karakter van de maagd. Je drinkt Limoncello op zichzelf als verfrissende afsluiter na het eten. Maar het is ook een veelzijdig drankje voor diverse recepten, zoals dit goddelijke limoncello bananabread.

limoncello bananabread recept

Weegschaal – Bubble tea

De Weegschaal is charmant, aardig en intelligent. Dit sterrenbeeld houdt er van om mensen bij elkaar te brengen en te zorgen voor een harmonieuze sfeer. Feestjes moeten vooral draaien om gezelligheid. Het maakt de Weegschaal dan ook niet veel uit wat voor drankje deze voor zich krijgt, zolang het maar meewerkt aan de feestvreugde.

De grappige Bubble tea is dan ook een goede reflectie van de persoonlijkheid van de Weegschaal. Te verkrijgen in allerlei smaken, waardoor er voor ieder wat wils is. De eetbare balletjes zorgen voor een extra vrolijk effect. Tip voor de Weegschaal: je kunt de Bubble tea ook zelf thuis maken. Nodig wat vrienden uit voor een eigen Bubble Tea party.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Womanly (@womanly_nl)

Schorpioen – Licor 43

De Schorpioen houdt van elegante en bijzondere drankjes. Je ziet een Schorpioen dan ook niet snel met een biertje in een bruine kroeg staan. Dit sterrenbeeld drinkt graag bijzondere cocktails en neemt de tijd om een bijzonder drankje te serveren.

De zoete, vanille-achtige Licor 43 is dan ook het perfecte drankje voor de Schorpioen. Deze likeur is goed te drinken als digestief, maar kan ook gebruikt worden als ingrediënt voor allerlei cocktails. Zo introduceert de Schorpioen elk feestje weer een interessant nieuw drankje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Licor43nl (@licor43nl)

Boogschutter – Pindakaas whiskey

De avontuurlijke Boogschutter maakt het liefst van iedere dag een feestje. Een voorspelbare dag is een dag niet geleefd, zo vindt dit sterrenbeeld. Daarom houdt de Boogschutter ook van experimenteren als het aankomt op het kiezen van een borrel.

Deze whisky met pindakaas-smaak kan dan ook zeker op het lijstje van gekke drankjes om te proberen. De Boogschutter houdt ook van een grapje: wees dan ook niet verbaasd als je deze pindakaas whiskey zonder een woord te zeggen door de Boogschutter onder je neus geschoven krijgt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Womanly (@womanly_nl)

Steenbok – Witte glühwein

De melancholische Steenbok heeft een fantastisch gevoel voor smaak. Maar ook tradities staan hoog in het vaandel bij dit winterteken. Daarom is deze bijzondere witte glühwein het perfecte drankje voor dit betrouwbare sterrenbeeld.

Glühwein is een heerlijk drankje voor deze koude wintermaanden. Je koopt het op de kerstmarkten of je maakt het gewoon zelf thuis. Het drankje is goed geschikt voor Steenbokken die gek zijn op decoreren: garneer de glühwein bijvoorbeeld met stukjes gedroogde sinaasappel en stokjes kaneel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bistro Hana (@hanabistro)

Waterman – Hot Aperol

Gek op creatieve ideeën en altijd op de hoogte van de laatste trends: dat is de eigenzinnige Waterman. Dit sterrenbeeld doet graag alles net een beetje anders dan de rest. Het leven is een spel, vindt de Waterman, en waarom zou je dit niet op z’n volst proberen uit te spelen?

De Waterman zou dan ook de eerste zijn die besluit om dit Hot Aperol recept te maken. Dit drankje gemaakt van onder andere aperol, witte wijn en sinaasappelsap is al jaren een hit op Kerstmarkten in Duitsland. De trendsetting Waterman introduceert dit heerlijke drankje dan ook maar al te graag op de volgende borrel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Womanly (@womanly_nl)

Vissen – Oranje wijn

De artistieke en dromerige Vissen houdt ervan als dingen nét een beetje anders zijn. Hoewel de Vissen altijd meegaand en empathisch is, kan dit sterrenbeeld er ook erg van genieten als ze bijzonder en mysterieus overkomen.

Deze oranje wijn van sinaasappelen is het perfecte drankje waarmee de Vissen deze zomer opvallend voor de dag kan komen. De wijn smaakt door de sinaasappels lekker zoet en heeft een bijzondere oranje kleur. Een goede conversation starter waarmee je de eigenzinnige Vissen direct in je net strikt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tarongino (@tarongino)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!