Life & Health

Goede én slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman

sterrenbeeld-waterman-goede-slechte-eigenschappen

De sterren kunnen veel wijsheid brengen over je liefdesleven en je toekomst. Maar je sterrenbeeld zegt ook veel over wie je bent als persoon. Ben jij een Waterman of heeft iemand die je kent dit sterrenbeeld? Hier lees je de goede en slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman (21 januari – 18 februari).

Goede eigenschappen en kenmerken Waterman

De Waterman staat niet zoals de naam doet vermoeden in het teken Water, maar in het teken Lucht: en als je een Waterman in real-life ontmoet, dan begrijp je waarom. Watermannen zijn zoals de wind: onvoorspelbaar, speels, avontuurlijk en kunnen zonder waarschuwing zo van richting veranderen. Door haar hoge intelligentie is de Waterman de meeste mensen een stapje voor, en komt ze met creatieve ideeën die iedereen versteld doen staan.

Deze ideeën deelt de Waterman het liefst met de mensen om zich heen. Dit sterrenbeeld is namelijk gek op haar vrienden  en familie, en staat daarbij graag in de belangstelling. Hoewel ze houdt van aandacht en waardering, is ze een hele loyale vriendin die altijd een luisterend oor biedt aan degene die dat nodig heeft. Ze zal zich altijd inzetten voor anderen, zeker als dit betekent dat ze lekker rebels mag zijn tegen de bestaande regels.

sterrenbeeld-waterman-goede-slechte-eigenschappen

Slechte eigenschappen en kenmerken Waterman

De Waterman is geobsedeerd met haar eigen vrijheid en authenticiteit. Zodra deze voor haar gevoel in gevaar komen, zal ze zo snel mogelijk willen ontsnappen. Ook bestaande regels en tradities kan ze moeilijk zomaar volgen, wat een goede eigenschap kan zijn voor innovatie. Maar deze houding kan door buitenstaanders ook gezien worden als tegendraads en koppig. Hoewel de Waterman altijd bezig is met anderen, lijkt het soms alsof ze vooral haar eigen pad bewandelt.

Ook in relaties heeft Waterman een enorme behoefte aan vrijheid. De lijn tussen veilige geborgenheid en verstikking is bij de Waterman erg dun: zo kan ze in een heel korte periode van super aanhankelijk naar totale desinteresse gaan. Zodra de Waterman zich opgesloten voelt, is ze weg, de ander achterlatend in een wolk van verwarring. De partner van de Waterman moet dus altijd interessant en verrassend blijven om het wispelturige sterrenbeeld aan zich te blijven binden.

sterrenbeeld-waterman-goede-slechte-eigenschappen