Life & Health

Deze gierige sterrenbeelden zullen je nooit trakteren

sterrenbeelden-meest-gierig

Sterrenbeelden vertellen ons veel over ons leven en over onze persoonlijkheid. Al eerder schreven we over welke sterrenbeelden het beste met elkaar matchen en welk drankje het best bij jouw sterrenbeeld past. Maar sterrenbeelden kunnen ons ook wat vertellen over onze minder goede kanten. Bijvoorbeeld welke sterrenbeelden het liefst hun zuurverdiende geld op de rekening houden. Benieuwd welke sterrenbeelden het minst houden van geld uitgeven? Lees dan snel verder.

Stier

Zekerheid en comfort zijn de twee pijlers in het leven van de Stier. Daarom zul je de Stier dan ook nooit impulsief zijn geld uitgeven. Elke aankoop wordt gemaakt met een goede reden. Wordt de Stier door iemand anders overgehaald om wel aan iets onzinnigs geld uit te geven, dan zal dit nog heel lang in het geheugen van de Stier blijven hangen.

Het voordeel aan deze spaarzaamheid: de Stier heeft vaak een volle bankrekening, en de daarbij komende financiële zekerheid. In deze tijden van hoge inflatie is spaarzaamheid natuurlijk geen slechte eigenschap. Maar kijk uit dat het niet de spuigaten uit loopt. Een beetje plezier maakt het leven tenslotte een stuk leuker!

sterrenbeelden-gierig-stier

Kreeft

De rustige Kreeft zit het liefst lekker thuis op de bank. Je zult dit sterrenbeeld niet zo snel in een druk café de clown uit zien hangen. Het liefst is de Kreeft met een klein groepje goede vrienden, en zitten ze thuis met een wijntje en een borrelhapje te praten over de diepere zaken van het leven.

De Kreeft zal haar geld alleen uitgeven als het iets bijdraagt aan haar geluk. Dit hoeven niet perse praktische dingen te zijn, zolang het de Kreeft maar blij maakt. Soms slaat de Kreeft door naar de andere kant: als dit sterrenbeeld een nieuwe hobby heeft, dan is het hek van de dam en zal al het budget naar deze nieuwe passie gaan.

terrenbeelden-gierig-kreeft

Maagd

De dromerige Maagd kan voor een buitenstaander ongeorganiseerd overkomen. Maar niets is minder waar. Dit sterrenbeeld scoort namelijk het hoogst op het gebied van organisatie en perfectionisme. Met haar goede gevoel voor detail weet de Maagd precies hoeveel er elke maand aan geld wordt besteed. Geen wonder dat dit sterrenbeeld in 2023 een ontzettend succesvol jaar tegemoet gaat.

Met haar bescheiden persoonlijkheid vindt de Maagd het niet nodig om zich te omringen met veel spullen. Wel is de Maagd een echte fashionista, en voor een mooi kledingstuk maakt dit sterrenbeeld dan ook graag een financiële uitzondering. Maar je zult de Maagd niet snel bij de uitverkoop van de H&M zien: de Maagd kiest liever voor kwaliteit dan kwantiteit.

sterrenbeelden-gierig-maagd

Weegschaal

De Weegschaal staat niet in dit rijtje omdat het bij dit sterrenbeeld aan gulheid ontbreekt. In tegendeel: als het om het trakteren van vrienden gaat, dan doet de Weegschaal dit met alle liefde. Maar als het op geld uitgeven aan zichzelf aankomt, is de Weegschaal iets minder geneigd om met geld te smijten.

Dit charmante sterrenbeeld is praktisch ingesteld en denkt recht door zee. Onnodige frutsels of accessoires zijn dan ook niet aan de Weegschaal besteed. Zolang vrienden en familie gelukkig zijn, is de Weegschaal ook tevreden. Maar kijk uit dat dit niet te erg doorslaat: soms is het heel goed om ook jezelf eens op iets moois te trakteren.

sterrenbeelden-gierig-weegschaal

Schorpioen

Zit je met een Schorpioen op het terras, dan kun je er gif op innemen dat je na afloop meteen een Tikkie ontvangt. Dit intense Sterrenbeeld houdt namelijk absoluut niet van zomaar geld uitgeven, ook niet als dit aan anderen is. De koppige Schorpioen handelt alleen vanuit volle overtuiging, en geld uitgeven aan een ander staat bij dit sterrenbeeld niet hoog op het prioriteitenlijstje.

Wil je met een Schorpioen toch een financiële deal aangaan? Zorg dan dat je met goede argumenten aankomt. De Schorpioen vraagt je namelijk eerst het hemd van je lijf. Heb je dit sterrenbeeld van je gelijk weten te overtuigen, dan kun je er van uit gaan dat je altijd je geld ontvangt. De Schorpioen is namelijk ontzettend betrouwbaar en zal gemaakte afspraken altijd nakomen.

sterrenbeelden-gierig-schorpioen

Steenbok

De serieuze Steenbok is niet voor niets een echt aardeteken. Dit down-to-earth sterrenbeeld ziet geld als niets meer dan een hulpmiddel voor het verkrijgen van essentiële dingen in het leven. Als het hardst werkende sterrenbeeld zal de Steenbok niet snel zonder geld zitten. Toch is dit sterrenbeeld geen fan van roekeloos spenderen.

Wil je een steenbok overtuigen van het nut van een aankoop, overtuig deze dan van het voordeel van de aankoop op de lange termijn. Steenbokken zijn echte goalgetters, en zijn geobsedeerd met het behalen van doelen. Het leven kan altijd beter, vindt de Steenbok, en dit sterrenbeeld zal dan ook niet twijfelen met geld uitgeven aan dingen die het leven naar een extra niveau tillen.

sterrenbeelden-gierig-steenbok

Vissen

De dromerige en creatieve Vissen ziet geld als iets totaal oninteressants. Oke, het is nodig om de boodschappen en de huur te betalen, maar het zal voor de Vissen nooit een ambitie zijn om zoveel mogelijk geld te verdienen. De Vissen is niet perse heel gierig ingesteld, maar dit sterrenbeeld is vooral niet zo met geld bezig.

Ook het twijfelachtige karakter en de wisselvallige moods van de Vissen kan ervoor zorgen dat vrienden er niet altijd van uit kunnen gaan dat de Vissen ergens voor betaalt of dat ze trakteert. De Vissen moet goed in haar velletje zitten wil ze zin hebben om eens uit de band te springen.

sterrenbeelden-gierig-vissen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!