Life & Health

Hond, kat of cavia: deze huisdieren matchen perfect met jouw sterrenbeeld

sterrenbeelden-huisdieren-match

Ben je aan het overwegen om een dier in huis te halen, maar weet je nog niet welke? Je sterrenbeeld kan je hierbij een handje helpen. Want niet alleen zeggen de sterrenbeelden ons iets over onze persoonlijkheden, zoals wie de allergrootste ruziemakers zijn, ze kunnen ons ook iets vertellen over onze harige metgezellen in het leven. Lees hier welk huisdier het beste met jouw sterrenbeeld matcht.

Ram

De sportieve en actieve Ram heeft het beste baat bij een huisdier dat altijd zin heeft om de energie van dit drukke sterrenbeeld te matchen. Daarom is er ook maar één huisdier dat perfect bij de Ram past: de hond. Kies voor een Border Collie of Golden Retriever die graag met je meegaat op avontuurlijke wandelingen.

sterrenbeeld-border-collie

Stier

De rustige en stabiele Stier heeft geen zin in gedoe als het aankomt op huisdieren. Ze houdt niet van teveel geluid of een vies huis, maar wel van dingen die mooi zijn voor het oog. Daarom is een echte raskat, zoals een prachtige Ragdoll, een goede match voor de luxe Stier.

Tweelingen

De altijd enthousiaste en nieuwsgierige Tweelingen is snel verveeld. Daarom heeft dit sterrenbeeld een huisdier nodig dat haar ook op mentaal gebied blijft stimuleren. Een vogel is daarom een goede match. Bijvoorbeeld een vrolijk gekleurde parkiet die je ook kan trainen om op de schouder mee te nemen naar feestjes.

sterrenbeeld-parakiet

Kreeft

De keurige Kreeft heeft geen zin in huisdieren met te veel haren of kwijl. Maar dit gevoelige sterrenbeeld houdt wel heel erg van een maatje om altijd mee te kunnen kroelen. Daarom is een kortharige kat, ratje of cavia een goede match voor de huiselijke Kreeft.

Leeuw

De Leeuw zou het liefst natuurlijk haar evenbeeld als huisdier hebben. Maar helaas woont ze niet naast een jungle, dus moet ze het doen met een wat kleiner alternatief. Dit sterrenbeeld wil een huisdier waarmee ze overal kan pronken, en die ze dus altijd als trots mee kan nemen. Daarom past een dure designhond, zoals de erg populaire Labradoodle, het beste bij dit sterrenbeeld.

sterrenbeelden-labradoodle

Maagd

De dromerige Maagd houdt van orde, rust en een beetje magie in het leven. Daarnaast besteed ze graag uren aan het uitzoeken van informatie over allerlei onderwerpen. Een aquarium met bijzondere tropische vissen is daarom op het lijf van de Maagd geschreven. Hier kan ze al haar leergierigheid en verlangen naar schoonheid in kwijt.

Weegschaal

De sociale Weegschaal is gek op gezelligheid en harmonie. Dit sterrenbeeld is het liefst de hele dag bij familie of vrienden, en telt daarbij ook zeker de huisdieren mee als familieleden. Daarom is een gezellige mopshond een perfecte match voor dit aardige sterrenbeeld.

sterrenbeelden-mopshond

Schorpioen

De duistere Schorpioen shockeert haar omgeving graag, en dit geldt ook voor haar keuze in huisdieren. Dit sterrenbeeld is mysterieus en gepassioneerd, en kan daarom ook genieten van eigenzinnige huisdieren als een slang of een terrarium met hagedissen.

Boogschutter

De avontuurlijke Boogschutter heeft een huisdier nodig dat evenveel levenslust en energie heeft als dit enthousiaste sterrenbeeld. Daarom is een paard een perfecte match. Niet alleen zijn beiden een bron van energie, ze voelen elkaar ook nog eens ontzettend goed aan.

sterrenbeeld-paard

Steenbok

De kalme Steenbok heeft hersenen die altijd aanstaan. Dit sterrenbeeld verwondert zich vaak over de wereld, en is dan ook dol op mysteries en bijzondere waargebeurde verhalen. Een waterhagedis zoals een Axolotl sluit met zijn speciale uiterlijk goed aan bij deze fascinatie voor het onbekende.

Waterman

Watermannen zijn vaak onafhankelijk en creatief. Daarom past een snel en uniek huisdier waar ze mee kunnen spelen goed bij ze. De speelse en vrolijke fret is een intelligent dier waar je ontzettend veel plezier mee kan beleven. Net als de Waterman is een fret dol op plezier, maar heeft hij wel een eigen wil. Deze match staat garant voor heel wat vrolijke avonturen.

sterrenbeeld-fret

Vissen

De gevoelige en intuïtieve Vissen heeft een huisdier nodig die haar energielevel evenaart. Een konijn of een rustige hondensoort zijn daarvoor de beste opties. Het zachtaardige konijn is een perfect knuffelig maatje, terwijl een rustige hond dit sterrenbeeld kan bijstaan tijdens haar emotionele ups en downs.