Life & Health

Klunzige koks: deze sterrenbeelden bakken er niks van in de keuken

sterrenbeelden-keuken-koken
Afbeelding: 'Don't Worry Darling'

De één kookt de sterren van de hemel, de ander warmt met moeite een soepje op. Onze sterrenbeelden zeggen veel over wie wij zijn, en wat we in het dagelijks leven doen. Zo weten we dankzij de sterren welke sterrenbeelden je nooit zullen trakteren en met welke sterrenbeelden je liever niet de kroeg in gaat. Deze week lees je welke sterrenbeelden absoluut geen ster in de keuken zijn. 

Ram

De altijd-drukke Ram vindt koken maar tijdsverspilling. Hoewel dit sterrenbeeld gek is op gezond eten en een gezonde levensstijl, zal je haar niet snel uren in de keuken vinden.

De ram opereert dan ook altijd onder het motto: ‘snel, gezond en easy’. Ze eet liever een zak rauwe wortelen als avondeten dan dat ze uren boven de pannen gaat staan. Verwacht dan ook geen uitgebreide diners van dit sterrenbeeld.

sterrenbeelden-koken-ram

Leeuw

Hoewel de Leeuw dol is op extravagante diners en Michelinsterren-diners zul je dit sterrenbeeld niet snel zelf achter de pannen zien staan. De Leeuw is namelijk liever gast dan gastvrouw, en laat zich graag trakteren op een sjiek diner.

Hoewel dit sterrenbeeld dus geen kaas van koken heeft gegeten, kan ze haar omstanders wel alles vertellen over de lekkerste gerechten, de beste voedselcombinaties en de duurste wijnen.

sterrenbeeld-leeuw

Steenbok

De Steenbok vindt eten, net als veel dingen in haar leven, een kwestie van ‘moeten’. Het is nou eenmaal zo dat eten een essentieel onderdeel van overleven is, en dat is wat de Steenbok betreft dan ook de enige reden dat ze voedsel tot zich neemt.

Je doet de Steenbok dan ook absoluut geen plezier door haar mee te nemen naar een luxe restaurant. Daar zal ze waarschijnlijk vooral erg kritisch naar de menukaart (en vooral de hoge prijzen) kijken. De Steenbok is blij genoeg met haar standaard bordje ‘pasta bolo’.

sterrenbeeld-steenbok

Tweelingen

De spontane Tweelingen is een echte Tweelingen als het koken betreft. Soms is ze een ware sterrenchef in de keuken, op andere momenten slaat ze volledig de plank mis. Dit sterrenbeeld is namelijk dol op experimenteren, en zal dit ook altijd in haar gerechten proberen.

Is de keuken na het bereiden van de maaltijd ontploft? Dan is de kans groot dat er een Tweelingen aan het werk is geweest. Dit sterrenbeeld is tijdens het koken meer bezig met kletsen, wijn drinken en proeven dan opletten of de rijst niet aan het inkoken is. Gezellig is een diner bij de Tweelingen altijd, al kunnen de fijnproevers bezig wegblijven.

sterrenbeeld-tweelingen

Waterman

De altijd vrolijke Waterman weet zelfs van de een verbrand stukje toast nog een kunstwerk te maken. Hoewel dit sterrenbeeld dol is op koken, is ze toch bepaald geen sterrenchef. Ze houdt er namelijk nogal van om te experimenteren, wat niet zelden leidt tot een rare mengelmoes van ingrediënten.

Hoewel je de Waterman zelf nooit zult horen zeggen dat ze haar eigen baksels vies vindt, denken haar gasten daar toch dikwijls anders over. De meeste gerechten zullen dan ook stiekem in een servet of de prullenbak belanden.

sterrenbeeld-waterman

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!