Life & Health

Deze opvliegende sterrenbeelden zijn de allergrootste ruziemakers

sterrenbeelden-allergrootste-ruziemakers

Sterrenbeelden kunnen enorm handig zijn om de wereld, en vooral de mensen, om ons heen te begrijpen. De sterren vertellen ons namelijk heel veel over wie we zijn en hoe we met anderen omgaan. Bijvoorbeeld welke sterrenbeelden het beste bij ons passen in de liefde, of van welke sterrenbeelden het gierigst zijn. Deze week laten we je zien met welke opvliegende sterrenbeelden je beter geen potje ruzie kan maken. 

Ram

De Ram staat niet alleen bovenaan in de rij van de Dierenriem, maar staat ook bij de grootste ruziemakers aan de top. De opvliegende en dominante Ram duldt namelijk absoluut geen tegenspraak. Als dit sterrenbeeld het idee heeft dat het niet gaat zoals het zou moeten gaan, dan is de wereld te klein voor de opvlammende woede van dit vurige teken.

De woede van de Ram kan dan snel oplaaien, hij dooft ook weer snel uit. Hoewel de omgeving misschien nog staat na te trillen van de vulkanische uitbarsting die dit sterrenbeeld net over ze heen heeft losgelaten, kan de Ram binnen no-time weer overschakelen op een vriendelijke toon. Een cursusje woedebeheersing zou voor de Ram geen overbodige luxe zijn.

sterrenbeelden-ruziemakers-ram

Stier

Wie zou er tegenover een boze Stier niet met geknepen billetjes snel de andere kant op rennen? Hoewel het sterrenbeeld niet zo duidelijk zijn woede toont als zijn dierlijke naamgenoot, is de woede van de Stier imponerend en angstaanjagend om mee te maken. De Stier zal zijn boosheid lang opkroppen en niet op het moment zelf tonen.

Als de uitbarsting eenmaal komt, zorg dan dat je snel de benen neemt. Zoals een deksel op de vacuumpot kan de Stier namelijk ontploffen van alle ingehouden woede. Heeft de Stier eenmaal zijn zegje gedaan, dan kun je hem maar beter even met rust laten. Een boze Stier heeft flink wat afkoeltijd nodig voordat hij vergeving en compassie weer toe kan laten.

sterrenbeelden-ruziemakers-stier

Leeuw

Als het op het tonen van emoties aankomt, is de Leeuw all about the drama. Of het nou gaat om blijdschap of boosheid, bij de Leeuw is alles uitvergroot. De Leeuw laat zijn boosheid makkelijk toe en schroomt ook niet om deze aan zijn omgeving te laten zien. Hoewel een uitbarsting heftig en intens kan zijn, is de Leeuw ook snel geneigd om de ander te vergeven en als vrienden verder te gaan.

De charmante Leeuw is ontzettend gul en vriendelijk, maar zijn ego is snel gekrenkt. Als de Leeuw niet de aandacht ontvangt die hij nodig heeft, kan dit sterrenbeeld gaan morren en als een kleuter gaan stampvoeten. Heeft een Leeuw een woede-uitbarsting, laat hem dan even uitrazen zonder een tegenwoord te geven. De kans is groot dat lucht een kwartier later alweer geklaard is.

sterrenbeelden-ruziemakers-leeuw

Schorpioen

Je kan een kwade Schorpioen het beste vergelijken met de heks uit Sneeuwwitje. Dit sterrenbeeld gaat niet voor de directe confrontatie. In plaats daarvan trekt hij zich terug om een uitgebreid evil masterplan te verzinnen om wraak te nemen. De Schorpioen laat zich niet zomaar verleiden tot vrede: pas als het onrecht gelijk is getrokken, zal dit sterrenbeeld erover nadenken om de getroffen persoon weer in zijn hart te sluiten.

De Schorpioen verstaat de kunst van wraak nemen als geen ander. En extra pech voor het slachtoffer: dit sterrenbeeld is ook nog eens creatief in zijn tactieken om de ander te pijnigen. De ‘straffen’ variëren van een compleet stilzwijgen tot een passief-agressieve pestcampagne. Bij dit sterrenbeeld denk je dus maar beter twee keer na voordat je het conflict aangaat.

sterrenbeelden-ruziemakers-schorpioen

Steenbok

De rustige en gebalanceerde Steenbok zou je misschien niet meteen in dit rijtje terugverwachten. Toch kan de Steenbok een flinke ruziemaker zijn. Dit doelgerichte en ambitieuze sterrenbeeld kan soms moeite hebben met het tonen van empathie. Staat er iemand in de weg die de Steenbok voor ogen had, dan kan deze de ander meedogenloos aan de kant schuiven.

De Steenbok zal altijd duidelijk maken wat hem dwarszit, zonder onnodige woede of drama. Maar de kille en afstandelijke houding van dit sterrenbeeld kan een heftig gevoel bij de ander teweeg brengen. De trouwe Steenbok zal door het vuur gaan voor zijn echte vrienden, maar heb je het eenmaal bij dit sterrenbeeld verpest, dan zul je niet makkelijk opnieuw in het hart gesloten worden.

sterrenbeelden-ruziemakers-steenbok