Food & Drinks

Deze stamppot past het beste bij jouw sterrenbeeld

stamppot-past-beste-sterrenbeeld
Foto: Freepik

De wintermaanden kunnen qua eten vaak maar 1 ding betekenen: iedere dag stamppot. Tijdens de koude maanden is er echt niets beter dan deze warme comfortabele maaltijd. Nou zijn er ook gelukkig ontelbaar veel varianten op de stamppot, zodat het nooit saai wordt. En wij zijn eigenlijk wel heel benieuwd: welke stamppot past het beste bij jouw sterrenbeeld. Met de tientallen verschillende stamppotten hebben wij er een aantal gekoppeld aan sterrenbeelden. Benieuwd of die van jou er tussen zit?

Steenbok

Dit sterrenbeeld houdt enorm van uitgedaagd worden in de keuken. Geef haar een moeilijke stamppot waarvoor zij wel even in de keuken moet staan. Zoals deze stamppot van Albert Heijn van paarse aardappelen, rodekool en gegrilde aubergine. Je moet meer stappen ondernemen wil je dat deze stamppot gaat lukken en dat is perfect voor de Steenbok.

stamppot-past-beste-sterrenbeeld

Kreeft

De Kreeft heeft het graag makkelijke recepten. In de keuken moet voor dit sterrenbeeld alles snel gaan en niet te veel poes pas bij komen kijken. Dus de preistamppot met burger en jus is de juiste match van Albert Heijn. Lekker makkelijk, niet te veel ingrediënten en binnen 20 minuten klaar. Hier zegt de Kreeft 100 procent ja tegen.

stamppot-past-beste-sterrenbeeld

Vissen

Dit sterrenbeeld wil het altijd net even anders doen. Daarom kiest de Vissen voor een Marokkaanse stamppot van Leukerecepten. Het moet altijd ingewikkeld zijn en niet saai. De Vissen wil graag mensen verrassen met haar stamppot en dat doet ze zeker met deze kruidige stamppot met ras el hanout kruiden. Of de kookkunsten er ook altijd even goed uitkomen, is wel vaak de vraag.

stamppot-past-beste-sterrenbeeld

Tweeling

De Tweeling maakt het niets uit, zolang het maar vega is. Dus de rodekoolstamppot met geitenkaas en een notenburger van de Jumbo is perfect voor de Tweeling. Zo kan je eigenlijk iedere stamppot natuurlijk vegetarisch maken wanneer je de gehaktbal of rookworst vervangt door een kaasschnitzel of een andere vleesvervanger.

stamppot-past-beste-sterrenbeeld

Boogschutter

De boogschutter wil het liefste de basic stamppot. Oftewel boerenkool. En er is niks mis met de klassieke boerenkool. Iedereen is ermee opgegroeid en vind dit waarschijnlijk ook de lekkerste stamppot. Het is makkelijk, je kent het recept uit je hoofd en je weet zeker dat het resultaat goed is. Boogschutter you do you, want wij zeggen ook geen nee tegen deze stamppot van de Albert Heijn.

stamppot-past-beste-sterrenbeeld

Schorpioen

Dit sterrenbeeld houdt enorm van stamppot maar niet zo van de gehaktbal of rookworst die er altijd bijkomt. De Schorpioen wil er eigenlijk gewoon een lekker stukje vis bij. Geen probleem, dat kan natuurlijk ook! Ga voor dit recept van Leukerecepten: preistamppot met mosterd dille zalm. Heerlijk stukje vis die de stamppot naar een ander level brengt.

stamppot-past-beste-sterrenbeeld

Waterman

De Waterman is ook van the classics, maar houdt niet van boerenkool. Dan hebben we gelukkig altijd nog hutspot. Wortelen is ze dol op en in combinatie met aardappelen en een grote huisgemaakt gehaktbal is zij helemaal in haar sas. En zelfs de hutspot heb je in meerdere varianten, de vega hutspot, hutspot met hachee of een nog gezondere variant op de hutspot met geroosterde knolselderij. Wederom heerlijk recept van Albert Heijn.

stamppot-past-beste-sterrenbeeld